Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

, Rosé
  • Leclerc BriantNr 7583

  • Champagne Rosé
  • Frankrike
    ,
  • 429:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Ekologiskt

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av smultron, persika, ljust bröd, nougat, mineral och blodapelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-03-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, rosa färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av smultron, persika, kex, nougat, mineral och blodapelsin.

  • Råvaror

    95% och 5% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    En roséchampagne får vanligtvis sin färg genom att man tillsätter lite rött vin med socker och jäst efter degorgering. Champagne är ett av de få vinområden i världen där det är tillåtet att tillverka rosé genom att tillsätta rött vin. Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Leclerc Briant

  • Om producenten

    Leclerc Briant grundades 1872 av Lucien Leclerc. 1955 flyttades vineriet till sin nuvarande plats i Chemin de la Chaude Ruelle i Epernay. 2012 köptes champagnehuset av det amerikanska paret Mark Nunelly och Denise Dupré.

  • Leverantör

    Gullberg by Stockwine AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är 4,5 gram per liter.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 12 månader på sin jästfällning innan degorgering. Följt av minst tre månader på flaska.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    572

  • Säljstart

    2020-03-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, rosa färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av smultron, persika, kex, nougat, mineral och blodapelsin.

  • Råvaror

    95% och 5% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    En roséchampagne får vanligtvis sin färg genom att man tillsätter lite rött vin med socker och jäst efter degorgering. Champagne är ett av de få vinområden i världen där det är tillåtet att tillverka rosé genom att tillsätta rött vin. Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Leclerc Briant

  • Om producenten

    Leclerc Briant grundades 1872 av Lucien Leclerc. 1955 flyttades vineriet till sin nuvarande plats i Chemin de la Chaude Ruelle i Epernay. 2012 köptes champagnehuset av det amerikanska paret Mark Nunelly och Denise Dupré.

  • Leverantör

    Gullberg by Stockwine AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är 4,5 gram per liter.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 12 månader på sin jästfällning innan degorgering. Följt av minst tre månader på flaska.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    572