Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Hur har Systembolaget öppet vid midsommar? Här hittar du öppettiderna för just din butik.

, Rosé
  • Llopart RoséNr 97016

  • Brut Reserva ,
  • Spanien
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien

Ekologiskt

Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, kex, persika, vit choklad, hallon och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller kyckling.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-05-03
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Orangerosa färg.

  • Doft

    Bärig, nyanserad doft med inslag av smultron, kex, persika, nougat och blodgrapefrukt.

  • Råvaror

    60% monastrell, 20% garnacha och 20% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Monastrell är det spanska namnet för druvan mourvèdre. Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Llopart Cava

  • Om producenten

    Llopart ligger i Els Casots cirka fyra kilometer utanför Sant Sadurní d'Anoia i Penedès. Egendomen består av cirka 400 hektar vingårdar och majoriteten av druvorna går till produktion av mousserande vin. Från och med våren 2019 har Llopart, tillsammans med åtta andra producenter, valt att lämna ursprungsbeteckningen Cava. Istället kommer man sälja sina viner under namnet Corpinnat som betyder ungefär "född i hjärtat av Penedès". För att få använda beteckningen ska vinet komma från ett specifikt område i Penedès. Druvorna behöver också vara ekologiskt odlade och skördade för hand. Vinifieringen ska ske på den egna gården och vinet ska lagras minst 18 månader på sin jästfällning.

  • Leverantör

    Happy Dog Dryckeshandel AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Llopart Rosé har lagrats minst 18 månader på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2019-05-03
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Orangerosa färg.

  • Doft

    Bärig, nyanserad doft med inslag av smultron, kex, persika, nougat och blodgrapefrukt.

  • Råvaror

    60% monastrell, 20% garnacha och 20% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Monastrell är det spanska namnet för druvan mourvèdre. Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Llopart Cava

  • Om producenten

    Llopart ligger i Els Casots cirka fyra kilometer utanför Sant Sadurní d'Anoia i Penedès. Egendomen består av cirka 400 hektar vingårdar och majoriteten av druvorna går till produktion av mousserande vin. Från och med våren 2019 har Llopart, tillsammans med åtta andra producenter, valt att lämna ursprungsbeteckningen Cava. Istället kommer man sälja sina viner under namnet Corpinnat som betyder ungefär "född i hjärtat av Penedès". För att få använda beteckningen ska vinet komma från ett specifikt område i Penedès. Druvorna behöver också vara ekologiskt odlade och skördade för hand. Vinifieringen ska ske på den egna gården och vinet ska lagras minst 18 månader på sin jästfällning.

  • Leverantör

    Happy Dog Dryckeshandel AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Llopart Rosé har lagrats minst 18 månader på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33