Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

, Torrt vitt
  • LoimerNr 90232

  • Extra Brut Reserve
  • Österrike
    , Niederösterreich
  • 189:-
  • Flaska , 750 ml
Österrike
, Niederösterreich

Ekologiskt

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, ljust bröd, persika, honungsmelon, nötter och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-06-24
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med inslag av gula äpplen, ljust bröd, persika, honungsmelon och citrus.

  • Råvaror

    36% zweigelt, 35% , 10% samt , och .

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Weingut Fred Loimer

  • Om producenten

    Fred Loimer, som också är företagets vinmakare, äger cirka 30 hektar vingårdar. Han odlar främst riesling och grüner veltliner, men även pinot gris, chardonnay, zweigelt och pinot noir är planterade. Egendomen sköts utifrån biodynamiska principer.

  • Leverantör

    Lively Wines Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Regionen Niederösterreich ligger nordväst om Wien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdslägen i Langenlois och Gumpoldskirchen.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand mellan den 30 augusti och 12 september, 2017. Skördeuttaget var 40-50 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    En sekt tillverkas enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. Detta vin buteljerades i juni, 2018. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. I detta vin är dosagen två gram per liter.

  • Kr/l - jämförpris

    252

  • Säljstart

    2020-06-24
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med inslag av gula äpplen, ljust bröd, persika, honungsmelon och citrus.

  • Råvaror

    36% zweigelt, 35% , 10% samt , och .

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Weingut Fred Loimer

  • Om producenten

    Fred Loimer, som också är företagets vinmakare, äger cirka 30 hektar vingårdar. Han odlar främst riesling och grüner veltliner, men även pinot gris, chardonnay, zweigelt och pinot noir är planterade. Egendomen sköts utifrån biodynamiska principer.

  • Leverantör

    Lively Wines Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Regionen Niederösterreich ligger nordväst om Wien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdslägen i Langenlois och Gumpoldskirchen.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand mellan den 30 augusti och 12 september, 2017. Skördeuttaget var 40-50 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    En sekt tillverkas enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. Detta vin buteljerades i juni, 2018. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. I detta vin är dosagen två gram per liter.

  • Kr/l - jämförpris

    252