, Vitt Torrt
  • LoimerNr 97038

  • Extra Brut
  • Österrike
    , Niederösterreich
  • 169:-
  • Flaska , 750 ml
Österrike
, Niederösterreich

Ekologiskt

Ungdomlig, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, krusbär, lime, kex och mandel. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2018-05-04
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Ungdomlig, fruktig doft med inslag av gröna äpplen, krusbär, lime och mandel.

  • Råvaror

    40% zweigelt, 25% , 20% och 15% .

  • Producent

    Weingut Fred Loimer

  • Om producenten

    Fram till 1998 var det mousserande vinet sekt en del av Loimers produktion. 2015 togs produktionen upp igen.

  • Leverantör

    Gullberg by Stockwine AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    De hela druvklasarna pressades. Musten fisk stabilisera i upp till två dygn. Jäsningen skedde på ståltankar med naturliga jäststammar vid en temperatur av 18-20C i två till fyra veckor. Den andra, kolsyregivande jäsningen skedde på flaska.

  • Skörd

    Druvorna skördades i början av september. Skördeuttaget var 40 till 50 hektoliter per hektar.

  • Odlingsområde

    Regionen Niederösterreich ligger nordväst om Wien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar kring Langenlois och Gumpoldskirchen.

  • Kr/l - jämförpris

    225,33

  • Säljstart

    2018-05-04
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Ungdomlig, fruktig doft med inslag av gröna äpplen, krusbär, lime och mandel.

  • Råvaror

    40% zweigelt, 25% , 20% och 15% .

  • Producent

    Weingut Fred Loimer

  • Om producenten

    Fram till 1998 var det mousserande vinet sekt en del av Loimers produktion. 2015 togs produktionen upp igen.

  • Leverantör

    Gullberg by Stockwine AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    De hela druvklasarna pressades. Musten fisk stabilisera i upp till två dygn. Jäsningen skedde på ståltankar med naturliga jäststammar vid en temperatur av 18-20C i två till fyra veckor. Den andra, kolsyregivande jäsningen skedde på flaska.

  • Skörd

    Druvorna skördades i början av september. Skördeuttaget var 40 till 50 hektoliter per hektar.

  • Odlingsområde

    Regionen Niederösterreich ligger nordväst om Wien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar kring Langenlois och Gumpoldskirchen.

  • Kr/l - jämförpris

    225,33