Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av rostat bröd, gula äpplen, nötter, choklad och citrus. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk eller skaldjur.
Nyanserad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, nötter, choklad och apelsin.
Råvaror
.
Sockerhalt
<3 g/l
Övrigt
Detta vin är ett så kallat blanc de noir, ett vitt vin gjort på en blå druvsort, pinot noir.
Producent
Champagne Lombard
Om producenten
Champagne Lombard ägs av Thierry Lombard. Vinmakare är Christophe Pitois.
Leverantör
Vinia Sweden AB
Tillverkning/Vinifiering
Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen. Lombard Extra Brut lagrades i tre till fyra år innan degorgering.
Nyanserad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, nötter, choklad och apelsin.
Råvaror
.
Sockerhalt
<3 g/l
Övrigt
Detta vin är ett så kallat blanc de noir, ett vitt vin gjort på en blå druvsort, pinot noir.
Producent
Champagne Lombard
Om producenten
Champagne Lombard ägs av Thierry Lombard. Vinmakare är Christophe Pitois.
Leverantör
Vinia Sweden AB
Tillverkning/Vinifiering
Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen. Lombard Extra Brut lagrades i tre till fyra år innan degorgering.
Om en dryck inte finns i en butik nära dig så kan du göra en beställning. Då gör du så här:
Lägg drycken i varukorgen – antingen via produktsidan, där du trycker på knappen "Lägg i varukorgen", eller via ikonen intill respektive dryck i träfflistan.
Gå till varukorgen och tryck på "Beställ".
Välj hur du vill få din beställning - hämta i butik, få hemleverans eller hämta hos ett ombud.
Många av Frankrikes viner har stått modell för flera klassiska vinstilar världen över. Champagne för mousserande, bordeaux för röda av cabernet sauvignon och merlot, bourgogne för chardonnay och pinot noir, Loire för sauvignon blanc och rhône för sina syrah och röda blandviner.
Tre klimatzoner
Frankrike är lyckligt lottat med tre olika klimatzoner – maritimt, medelhavsklimat och kontinentalt – där en mängd olika druvsorter har alla förutsättningar att finna den jordmån och det vingårdsläge som passar dem bäst. Terroir kallar fransmännen detta samspel mellan druva, klimat och jordmån.
För tillfället går det inte att beställa till detta ombud. Om du har frågor, kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@systembolaget.se eller 0771-83 83 00.
{{isProductPage ? 'Butiker som har drycken' : 'Butiker som har drycken'}}
Det går för närvarande inte att söka på butiker nära dig. Försök igen om en stund.
Tillåt webbläsaren att hämta din position för att se butiker nära dig.
Om du nekar tillåtelse kanske du inte kan använda viss funktionalitet på vår webbplats. Listan över butiker som har en viss vara sorteras då exempelvis i bokstavsordning efter ort istället för utifrån din position.
{{snmmCtrl.createProductPageHeading('Finns i ', 'butik', 'butiker')}}