, Torrt vitt
  • Longitude Premier Cru Blanc de blancsNr 97405

  • Extra brut
  • Frankrike
    ,
  • 495:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, mineral, vit choklad, persika, nötter och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-09-08
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, mineral, nougat, persika och apelsin.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Larmandier-Bernier

  • Om producenten

    Larmandier-Bernier drivs av Pierre och Sophie Larmandier. Pierre och Sophie odlar sina druvor enligt biodynamiska principer. Det innebär bland annat att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel.

  • Leverantör

    Wine Trade Sweden AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från byarna Vertus, Oger, Avize och Cramant i Côte des Blancs.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Basvinet spontanjäser på ekfat och vinet genomgår full malolaktisk omvandling. 40 procent av vinet kommer från champagnehusets reserv-vin. Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är 3 gram per liter.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 12 månader på sin jästfällning innan degorgering. Följt av minst tre månader på flaska. Detta vin har lagrats två år på sin jästfällning. Vinet degorgeras ett halvår innan det går ut på marknaden.

  • Kr/l - jämförpris

    660

  • Säljstart

    2020-09-08
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, mineral, nougat, persika och apelsin.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Larmandier-Bernier

  • Om producenten

    Larmandier-Bernier drivs av Pierre och Sophie Larmandier. Pierre och Sophie odlar sina druvor enligt biodynamiska principer. Det innebär bland annat att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel.

  • Leverantör

    Wine Trade Sweden AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från byarna Vertus, Oger, Avize och Cramant i Côte des Blancs.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Basvinet spontanjäser på ekfat och vinet genomgår full malolaktisk omvandling. 40 procent av vinet kommer från champagnehusets reserv-vin. Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är 3 gram per liter.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 12 månader på sin jästfällning innan degorgering. Följt av minst tre månader på flaska. Detta vin har lagrats två år på sin jästfällning. Vinet degorgeras ett halvår innan det går ut på marknaden.

  • Kr/l - jämförpris

    660