Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Louis BouillotNr 7688

  • Crémant de Bourgogne Brut
  • Frankrike
    , , Crémant de Bourgogne
  • 129:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Crémant de Bourgogne

Torr, fruktig smak med inslag av päron, gula äpplen, kex och grapefrukt. Serveras vid cirka 8°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2003-09-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av päron, bröd och citrus.

  • Råvaror

    60% , 35% samt 5% aligoté och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    8 g/l

  • Övrigt

    Crémant tillverkas i fler olika franska vindistrikt i Frankrike och några av de vanligaste är Loire, Alsace, Bourgogne, Jura, och Limoux. Gemensamt för crémant är att de ska vara tillverkade enligt traditionell metod och att de lagrats minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Producent

    Louis Bouillot

  • Om producenten

    Louis Bouillot grundades 1877 i Nuits-St-Georges. Idag ägs företaget av Boisset-gruppen.

  • Leverantör

    Giertz Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Bourgogne är beläget i östra Frankrike, och sträcker sig i huvudsak mellan Dijon och Lyon.

  • Jordmån

    Sandblandad lera och vit kalksten.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats 15 månader på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    172

  • Säljstart

    2003-09-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av päron, bröd och citrus.

  • Råvaror

    60% , 35% samt 5% aligoté och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    8 g/l

  • Övrigt

    Crémant tillverkas i fler olika franska vindistrikt i Frankrike och några av de vanligaste är Loire, Alsace, Bourgogne, Jura, och Limoux. Gemensamt för crémant är att de ska vara tillverkade enligt traditionell metod och att de lagrats minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Producent

    Louis Bouillot

  • Om producenten

    Louis Bouillot grundades 1877 i Nuits-St-Georges. Idag ägs företaget av Boisset-gruppen.

  • Leverantör

    Giertz Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Bourgogne är beläget i östra Frankrike, och sträcker sig i huvudsak mellan Dijon och Lyon.

  • Jordmån

    Sandblandad lera och vit kalksten.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats 15 månader på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    172