Fruktig doft med inslag av röda äpplen, kex och citrus.
Allergener
Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.
Sockerhalt
6 g/l
Övrigt
Crémant tillverkas i fler olika franska vindistrikt i Frankrike och några av de vanligaste är Loire, Alsace, Bourgogne, Jura, och Limoux. Gemensamt för crémant är att de ska vara tillverkade enligt traditionell metod och att de lagrats minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.
Producent
Louis Bouillot
Om producenten
Louis Bouillot grundades 1877 i Nuits-St-Georges. Idag ägs företaget av Boisset-gruppen.
Leverantör
Giertz Vinimport AB
Odlingsområde
Bourgogne är beläget i östra Frankrike, och sträcker sig i huvudsak mellan Dijon och Lyon.
Jordmån
Sandblandad lera och vit kalksten.
Skörd
Manuell.
Tillverkning/Vinifiering
Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.
Lagring
Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats 15 månader på sin jästfällning.
Fruktig doft med inslag av röda äpplen, kex och citrus.
Allergener
Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.
Sockerhalt
6 g/l
Övrigt
Crémant tillverkas i fler olika franska vindistrikt i Frankrike och några av de vanligaste är Loire, Alsace, Bourgogne, Jura, och Limoux. Gemensamt för crémant är att de ska vara tillverkade enligt traditionell metod och att de lagrats minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.
Producent
Louis Bouillot
Om producenten
Louis Bouillot grundades 1877 i Nuits-St-Georges. Idag ägs företaget av Boisset-gruppen.
Leverantör
Giertz Vinimport AB
Odlingsområde
Bourgogne är beläget i östra Frankrike, och sträcker sig i huvudsak mellan Dijon och Lyon.
Jordmån
Sandblandad lera och vit kalksten.
Skörd
Manuell.
Tillverkning/Vinifiering
Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.
Lagring
Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats 15 månader på sin jästfällning.
Om en dryck inte finns i en butik nära dig så kan du göra en beställning. Då gör du så här:
Lägg drycken i varukorgen – antingen via produktsidan, där du trycker på knappen "Lägg i varukorgen", eller via ikonen intill respektive dryck i träfflistan.
Gå till varukorgen och tryck på "Beställ".
Välj hur du vill få din beställning - hämta i butik, få hemleverans eller hämta hos ett ombud.
Många av Frankrikes viner har stått modell för flera klassiska vinstilar världen över. Champagne för mousserande, bordeaux för röda av cabernet sauvignon och merlot, bourgogne för chardonnay och pinot noir, Loire för sauvignon blanc och rhône för syrah och röda blandviner av grenache, mouvedre, syrah med flera.
Tre klimatzoner
Frankrike är lyckligt lottat med tre olika klimatzoner – maritimt, medelhavsklimat och kontinentalt – där en mängd olika druvsorter har alla förutsättningar att finna den jordmån och det vingårdsläge som passar dem bäst. Terroir kallar fransmännen detta samspel mellan druva, klimat och jordmån.
För tillfället går det inte att beställa till detta ombud. Om du har frågor, kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@systembolaget.se eller 0771-83 83 00.
{{isProductPage ? snmmCtrl.modalHeader : 'Butiker som har drycken'}}
Det går för närvarande inte att söka på butiker nära dig. Försök igen om en stund.
Tillåt webbläsaren att hämta din position för att se butiker nära dig.
Om du nekar tillåtelse kanske du inte kan använda viss funktionalitet på vår webbplats. Listan över butiker som har en viss vara sorteras då exempelvis i bokstavsordning efter ort istället för utifrån din position.
{{snmmCtrl.createProductPageHeading('Finns i ', 'butik', 'butiker')}}
{{isProductPage ? snmmCtrl.modalHeader : 'Butiker som har drycken'}}
Det går för närvarande inte att söka på butiker nära dig. Försök igen om en stund.
Tillåt webbläsaren att hämta din position för att se butiker nära dig.
Om du nekar tillåtelse kanske du inte kan använda viss funktionalitet på vår webbplats. Listan över butiker som har en viss vara sorteras då exempelvis i bokstavsordning efter ort istället för utifrån din position.
{{snmmCtrl.createProductPageHeading('Finns i ', 'butik', 'butiker')}}