Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

För tillfället har vi tekniska problem med vår chatt.

, Torrt vitt
  • Louis BouillotNr 77865

  • Cremant de Bourgogne Millésimé Brut ,
  • Frankrike
    , , Crémant de Bourgogne
  • 155:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Crémant de Bourgogne

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, kex, nougat, mineral och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2016-01-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av gula äpplen, kex, nougat, mineral och apelsin.

  • Råvaror

    45% , 25% , 20% och 10% aligoté.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Crémant tillverkas i fler olika franska vindistrikt i Frankrike och några av de vanligaste är Loire, Alsace, Bourgogne, Jura, och Limoux. Gemensamt för crémant är att de ska vara tillverkade enligt traditionell metod, skördade för hand och att de lagrats minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Producent

    Louis Bouillot

  • Om producenten

    Louis Bouillot grundades 1877 i Nuits-St-Georges. Idag ägs företaget av Boisset-gruppen.

  • Leverantör

    Giertz Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Bourgogne är beläget i östra Frankrike, och sträcker sig i huvudsak mellan Dijon och Lyon. Apellationen Crémant de Bourgogne skapades 1975 och gäller enbart mousserande viner. Tillåtna druvsorter är aligoté, chardonnay, gamay, pinot noir och sacy. Odlingarna upptar cirka 550 hektar.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Fem procent av basvinet gjort av chardonnay har lagrats ett år på fat. Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats i två år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    206,67

  • Säljstart

    2016-01-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av gula äpplen, kex, nougat, mineral och apelsin.

  • Råvaror

    45% , 25% , 20% och 10% aligoté.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Crémant tillverkas i fler olika franska vindistrikt i Frankrike och några av de vanligaste är Loire, Alsace, Bourgogne, Jura, och Limoux. Gemensamt för crémant är att de ska vara tillverkade enligt traditionell metod, skördade för hand och att de lagrats minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Producent

    Louis Bouillot

  • Om producenten

    Louis Bouillot grundades 1877 i Nuits-St-Georges. Idag ägs företaget av Boisset-gruppen.

  • Leverantör

    Giertz Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Bourgogne är beläget i östra Frankrike, och sträcker sig i huvudsak mellan Dijon och Lyon. Apellationen Crémant de Bourgogne skapades 1975 och gäller enbart mousserande viner. Tillåtna druvsorter är aligoté, chardonnay, gamay, pinot noir och sacy. Odlingarna upptar cirka 550 hektar.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Fem procent av basvinet gjort av chardonnay har lagrats ett år på fat. Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats i två år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    206,67