Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Under delar av söndagen kommer det inte gå att lägga beställningar på systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Louis MassingNr 70380

  • Brut
  • Frankrike
    ,
  • 219:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, kex, honung, nötter och apelsin. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur, eller som sällskapsdryck.


Produktinformation

  • Säljstart

    2017-08-07
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av gula äpplen, kex, honung och apelsin.

  • Råvaror

    , pinot meunier och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En champagne utan årgång, en så kallad Non Vintage eller NV, är en blandning av årgångar skapad för att vinet ska smaka likadant från år till år.

  • Producent

    Deregard-Massing

  • Om producenten

    Louis Massing grundades i byn Avize i Côte de Blancs 1936. Företaget är familjeägt och förfogar över 11 hektar egna vingårdar. Den totala produktionen uppgår till cirka en halv miljon flaskor varav ungefär hälften exporteras.

  • Leverantör

    Domaine Wines Sweden AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    292

  • Säljstart

    2017-08-07
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av gula äpplen, kex, honung och apelsin.

  • Råvaror

    , pinot meunier och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En champagne utan årgång, en så kallad Non Vintage eller NV, är en blandning av årgångar skapad för att vinet ska smaka likadant från år till år.

  • Producent

    Deregard-Massing

  • Om producenten

    Louis Massing grundades i byn Avize i Côte de Blancs 1936. Företaget är familjeägt och förfogar över 11 hektar egna vingårdar. Den totala produktionen uppgår till cirka en halv miljon flaskor varav ungefär hälften exporteras.

  • Leverantör

    Domaine Wines Sweden AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    292