, Torrt vitt
  • Louis RoedererNr 76510

  • Brut Vintage ,
  • Frankrike
    ,
  • 599:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, nougat, rostat bröd, persika och apelsin. Serveras vid 10-12°C som aperitif, till rätter av fisk eller skaldjur eller till fågel.


Produktinformation

  • Säljstart

    2015-02-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av gula äpplen, nougat, rostat bröd, persika och citrus.

  • Råvaror

    70% och 30% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Producent

    Louis Roederer

  • Om producenten

    Louis Roederer ärvde champagnehuset 1833 och var en av de första producenterna som odlade sina egna druvor. Företaget drivs fortfarande av familjen Roederer.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vingårdar i Vallée de la Marneoch Côtes des Blancs.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning. Detta vin har lagrats minst fyra år på sin jästfällning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    798,67

  • Säljstart

    2015-02-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av gula äpplen, nougat, rostat bröd, persika och citrus.

  • Råvaror

    70% och 30% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Producent

    Louis Roederer

  • Om producenten

    Louis Roederer ärvde champagnehuset 1833 och var en av de första producenterna som odlade sina egna druvor. Företaget drivs fortfarande av familjen Roederer.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vingårdar i Vallée de la Marneoch Côtes des Blancs.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning. Detta vin har lagrats minst fyra år på sin jästfällning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    798,67