Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Information till besökare

Hur arbetar vi med anledning av covid-19? Om lanseringar, beställningar och hur du undviker trängsel.

Viktig information

Ska du beställa till butik, ombud eller som hemleverans inför midsommar? Var gärna ute i god tid. Läs mer om våra leveranstider.

, Rosé
  • Louis RoedererNr 77226

  • Rosé ,
  • Frankrike
    ,
  • 609:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, utvecklad, mycket frisk smak med inslag av torkade aprikoser, blodapelsin, röda äpplen, jordgubbar, nötter och nougat. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2015-09-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av torkade aprikoser, blodapelsin, nötter, röda äpplen och rostat bröd.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Denna roséchampagne har fått sin färg genom saignéemetode vilket innebär att man lakar ur färgen från skalen via kallmaceration som varar från 5 till 8 dagar.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Louis Roederer

  • Om producenten

    Louis Roederer ärvde champagnehuset 1833 och var en av de första producenterna som odlade sina egna druvor. Företaget drivs fortfarande av familjen Roederer.

  • Leverantör

    Vinunic AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats fyra år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    812

  • Säljstart

    2015-09-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av torkade aprikoser, blodapelsin, nötter, röda äpplen och rostat bröd.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Denna roséchampagne har fått sin färg genom saignéemetode vilket innebär att man lakar ur färgen från skalen via kallmaceration som varar från 5 till 8 dagar.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Louis Roederer

  • Om producenten

    Louis Roederer ärvde champagnehuset 1833 och var en av de första producenterna som odlade sina egna druvor. Företaget drivs fortfarande av familjen Roederer.

  • Leverantör

    Vinunic AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats fyra år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    812