Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Loxarel A PèlNr 7470

  • Classic Penedes Brut Nature Reserva ,
  • Spanien
    , , Penedès
  • 99:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, , Penedès

Ekologiskt

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, honung, apelsin, mineral och nougat. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-09-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, honung, apelsin, mineral och nougat.

  • Råvaror

    Xarel-lo, macabeu och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Xarel-lo, macabeu och parellada är de tre klassiska druvsorterna i mousserande viner från Spanien. Producenten uppger att detta är veganvänligt

  • Producent

    Masia can Mayols.L

  • Om producenten

    Loxarel produceras hos Masia can Mayols och ägs av familjen Mitjans i fjärde generationen. Verksamheten är specialiserad på ekologisk och biodynamisk vinodling.

  • Leverantör

    Amka Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Penedès ligger sydväst om Barcelona. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger på cirka 700 meters höjd.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna cava har lagrats fyra år.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    132

  • Säljstart

    2018-09-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, honung, apelsin, mineral och nougat.

  • Råvaror

    Xarel-lo, macabeu och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Xarel-lo, macabeu och parellada är de tre klassiska druvsorterna i mousserande viner från Spanien. Producenten uppger att detta är veganvänligt

  • Producent

    Masia can Mayols.L

  • Om producenten

    Loxarel produceras hos Masia can Mayols och ägs av familjen Mitjans i fjärde generationen. Verksamheten är specialiserad på ekologisk och biodynamisk vinodling.

  • Leverantör

    Amka Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Penedès ligger sydväst om Barcelona. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger på cirka 700 meters höjd.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna cava har lagrats fyra år.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    132