Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

, Torrt vitt
  • Marc Hebrart Special ClubNr 97047

  • Premier Cru ,
  • Frankrike
    ,
  • 477:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, fransk nougat, ljust bröd, mineral, honung och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Tillfälligt slut hos leverantör

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula päron, nougat, ljust bröd, mineral, äppelblommor och apelsin.

  • Råvaror

    55% och 45% .

  • Övrigt

    Under varumärket Special Club finns idag 29 vinodlare som alla är medlemmar i Club Trésors de Champagne. Genom att gå samman har man möjlighet att marknadsföra årgångschampagne utan de resurser som de stora champagnehusen besitter. Odlarna godkänner gemensamt om en av medlemmarnas champagne är tillräckligt bra för att betecknas som Spécial Club. Champagnen buteljeras i speciellt framtagna flaskor.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Champagne Hebrart

  • Om producenten

    Champagne Hébrart har sitt säte i byn Mareuil-sur-Aÿ, i Vallée de la Marne. Familjefirman har producerat champagne under eget namn sedan 1964 och är sedan 1984 medlem i Le Club Trésors de Champagne. Det innebär att man får buteljera sin champagne under varumärket Special Club. Sedan 1997 drivs verksamheten av Jean-Paul Hébrart.

  • Leverantör

    Scandinavian Wine & Food KB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från premier cru- och grand cru byar: 35% chardonnay från Mareuil-sur-Aÿ Premier Cru och 10% chardonnay från Oiry Grand Cru och Chouilly Grand Cru. 35% pinot noir från Mareuil-sur-Aÿ Premier Cru och 20% Pinot Noir från Aÿ Grand Cru. Den genomsnittliga åldern på vinrankorna för den chardonnay som ingår är 45 år och för pinot noir 42 år.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i detta vin var 9 gram socker per liter.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats cirka fyra år på sin jästfällning.

  • Kr/l - jämförpris

    636

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula päron, nougat, ljust bröd, mineral, äppelblommor och apelsin.

  • Råvaror

    55% och 45% .

  • Övrigt

    Under varumärket Special Club finns idag 29 vinodlare som alla är medlemmar i Club Trésors de Champagne. Genom att gå samman har man möjlighet att marknadsföra årgångschampagne utan de resurser som de stora champagnehusen besitter. Odlarna godkänner gemensamt om en av medlemmarnas champagne är tillräckligt bra för att betecknas som Spécial Club. Champagnen buteljeras i speciellt framtagna flaskor.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Champagne Hebrart

  • Om producenten

    Champagne Hébrart har sitt säte i byn Mareuil-sur-Aÿ, i Vallée de la Marne. Familjefirman har producerat champagne under eget namn sedan 1964 och är sedan 1984 medlem i Le Club Trésors de Champagne. Det innebär att man får buteljera sin champagne under varumärket Special Club. Sedan 1997 drivs verksamheten av Jean-Paul Hébrart.

  • Leverantör

    Scandinavian Wine & Food KB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från premier cru- och grand cru byar: 35% chardonnay från Mareuil-sur-Aÿ Premier Cru och 10% chardonnay från Oiry Grand Cru och Chouilly Grand Cru. 35% pinot noir från Mareuil-sur-Aÿ Premier Cru och 20% Pinot Noir från Aÿ Grand Cru. Den genomsnittliga åldern på vinrankorna för den chardonnay som ingår är 45 år och för pinot noir 42 år.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i detta vin var 9 gram socker per liter.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats cirka fyra år på sin jästfällning.

  • Kr/l - jämförpris

    636