, Vitt Torrt
  • Marqués de MonistrolNr 7710

  • Brut
  • Spanien
    , Cava
  • 89:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Cava

Fruktig smak med inslag av gröna äpplen, päron, honung och citrusskal. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    1992-06-01
  • Alkoholhalt

    11,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av gröna äpplen, päron, citrus och gummi.

  • Råvaror

    40% xarello, 30% parellada och 30% macabeo.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Xarel-lo, macabeu och parellada är de tre klassiska druvsorterna i mousserande viner från Spanien.

  • Producent

    Marqués de Monistrol

  • Om producenten

    Marqués de Monistrol har sitt säte i Sant Sadurni d’Anoia ett par mil utanför Barcelona. Här uppfördes ett kloster (monistrol på katalanska) under medeltiden. Vid slutet av 1800-talet beslöt sig Markisen av Monistrol att utöka sin vinodling och satsa på produktion av cava.

  • Leverantör

    Winepartners Nordic AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Druvorna till detta vin kommer från Sant Sadurni d’Anoia som ligger ett par mil utanför Barcelona i Katalonien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    118,67

  • Säljstart

    1992-06-01
  • Alkoholhalt

    11,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av gröna äpplen, päron, citrus och gummi.

  • Råvaror

    40% xarello, 30% parellada och 30% macabeo.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Xarel-lo, macabeu och parellada är de tre klassiska druvsorterna i mousserande viner från Spanien.

  • Producent

    Marqués de Monistrol

  • Om producenten

    Marqués de Monistrol har sitt säte i Sant Sadurni d’Anoia ett par mil utanför Barcelona. Här uppfördes ett kloster (monistrol på katalanska) under medeltiden. Vid slutet av 1800-talet beslöt sig Markisen av Monistrol att utöka sin vinodling och satsa på produktion av cava.

  • Leverantör

    Winepartners Nordic AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Druvorna till detta vin kommer från Sant Sadurni d’Anoia som ligger ett par mil utanför Barcelona i Katalonien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    118,67