Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

, Torrt vitt
  • MIM NaturaNr 7740

  • Brut Nature Reserva ,
  • Spanien
    , Cava
  • 125:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Cava

Ekologiskt

Nyanserad, fruktig mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, päron, kex, mineral och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2015-12-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av päron, gula äpplen, kex, galiamelon och citrus.

  • Råvaror

    Xarel-lo, macabeo och parellada.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava. Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Vins el Cep

  • Om producenten

    Vins el Cep har sitt säte i Sant Sadurní d'Aniola utanför Barcelona och grundades 1980 av fyra familjer med flera hundra års erfarenhet av vinodling i området. Egendomen har anor från 1499, men är idag helt moderniserad. Vingårdarna ligger i de höglänta delarna av Penedès och är ekologiskt certifierade sedan 2003. Det ekologiska arbetet går mer och mer mot att vara biodynamiskt. Främst är de traditionella gröna druvsorterna xarel-lo, parellada och macabeu planterade i vingårdarna, men det finns även en del andra, internationella druvsorter planterade.

  • Leverantör

    Amka Vinimport AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som omfattar 15 hektar och planterades mellan 1948 och 1955. Planteringstätheten är 3 000 vinstockar per hektar.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt traditionellt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. För en brut nature tillsätter man inget socker innan förslutning.

  • Lagring

    Denna cava har lagrats minst två år på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    166,67

  • Säljstart

    2015-12-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av päron, gula äpplen, kex, galiamelon och citrus.

  • Råvaror

    Xarel-lo, macabeo och parellada.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava. Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Vins el Cep

  • Om producenten

    Vins el Cep har sitt säte i Sant Sadurní d'Aniola utanför Barcelona och grundades 1980 av fyra familjer med flera hundra års erfarenhet av vinodling i området. Egendomen har anor från 1499, men är idag helt moderniserad. Vingårdarna ligger i de höglänta delarna av Penedès och är ekologiskt certifierade sedan 2003. Det ekologiska arbetet går mer och mer mot att vara biodynamiskt. Främst är de traditionella gröna druvsorterna xarel-lo, parellada och macabeu planterade i vingårdarna, men det finns även en del andra, internationella druvsorter planterade.

  • Leverantör

    Amka Vinimport AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som omfattar 15 hektar och planterades mellan 1948 och 1955. Planteringstätheten är 3 000 vinstockar per hektar.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt traditionellt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. För en brut nature tillsätter man inget socker innan förslutning.

  • Lagring

    Denna cava har lagrats minst två år på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    166,67