Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Information till besökare

Hur arbetar vi med anledning av covid-19? Om lanseringar, beställningar och hur du undviker trängsel.

  • Mosset de Sabaté i Coca Nature BrutNr 90184

  • Spanien
  • 188:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien

Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, mineral, vit choklad, ljust bröd och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gröna äpplen, mineral, vit choklad, ljust bröd och grapefrukt.

  • Råvaror

    Xarel-lo, macabeu och parellada.

  • Övrigt

    Xarel-lo, macabeu och parellada är de tre klassiska druvsorterna i mousserande viner från Spanien.

  • Allergener

    Innehåller: sulfiter

  • Producent

    Castellroig Finca Sabaté ii Coca

  • Leverantör

    Skrubbes Wines AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Detta är en brut natur vilket innebär att inget socker tillsatts.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    250,67

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gröna äpplen, mineral, vit choklad, ljust bröd och grapefrukt.

  • Råvaror

    Xarel-lo, macabeu och parellada.

  • Övrigt

    Xarel-lo, macabeu och parellada är de tre klassiska druvsorterna i mousserande viner från Spanien.

  • Allergener

    Innehåller: sulfiter

  • Producent

    Castellroig Finca Sabaté ii Coca

  • Leverantör

    Skrubbes Wines AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Detta är en brut natur vilket innebär att inget socker tillsatts.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    250,67