, Vitt Torrt
  • PalmerNr 7553

  • Blanc de Blancs ,
  • Frankrike
    ,
  • 359:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, kex, honung, mineral, citrus och nougat. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk och skaldjur eller som aperitif.


Produktinformation

  • Säljstart

    2003-04-07
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula päron, kex, nougat, citrus och honung.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Ett mousserande vin som enbart tillverkats av gröna druvsorter kallas ibland blanc de blancs.

  • Producent

    Palmer & Co

  • Om producenten

    Palmer & Co är ett kooperativ med cirka 230 medlemmar. Tillsammans förfogar man över cirka 400 hektar vinodlingar.

  • Leverantör

    Oenoforos AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångsbetecknad champagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    478,67

  • Säljstart

    2003-04-07
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula päron, kex, nougat, citrus och honung.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Ett mousserande vin som enbart tillverkats av gröna druvsorter kallas ibland blanc de blancs.

  • Producent

    Palmer & Co

  • Om producenten

    Palmer & Co är ett kooperativ med cirka 230 medlemmar. Tillsammans förfogar man över cirka 400 hektar vinodlingar.

  • Leverantör

    Oenoforos AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångsbetecknad champagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    478,67