, Torrt vitt
  • Palmer & CoNr 7372

  • Brut Reserve
  • Frankrike
    ,
  • 289:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Torr, nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, mineral, citrus, kex och nötter. Serveras vid cirka 8°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2004-03-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, nougat, kex, apelsin och mineral.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Producent

    Palmer & Co

  • Om producenten

    Palmer & Co är ett kooperativ med cirka 230 medlemmar. Tillsammans förfogar man över cirka 400 hektar vinodlingar.

  • Leverantör

    Oenoforos AB

  • Odlingsområde

    Champagne ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    385,33

  • Säljstart

    2004-03-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, nougat, kex, apelsin och mineral.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Producent

    Palmer & Co

  • Om producenten

    Palmer & Co är ett kooperativ med cirka 230 medlemmar. Tillsammans förfogar man över cirka 400 hektar vinodlingar.

  • Leverantör

    Oenoforos AB

  • Odlingsområde

    Champagne ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    385,33


Förpackningar