Information till besökare

Söndag den 24 februari uppdaterar vi systembolaget.se. Denna dag kan du inte göra några beställningar av dryck.

, Vitt Torrt
  • Palmer & CoNr 7867

  • Vintage Brut ,
  • Frankrike
    ,
  • 379:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, nougat, kex, honung, mineral och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till eleganta rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2005-10-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nougat, mineral och citrus.

  • Råvaror

    50% och 50% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Producent

    Palmer & Co

  • Om producenten

    Palmer & Co är ett kooperativ med cirka 230 medlemmar. Tillsammans förfogar man över cirka 400 hektar vinodlingar.

  • Leverantör

    Oenoforos AB

  • Odlingsområde

    Byn Montagne de Reims i Champagne, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    505,33

  • Säljstart

    2005-10-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nougat, mineral och citrus.

  • Råvaror

    50% och 50% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Producent

    Palmer & Co

  • Om producenten

    Palmer & Co är ett kooperativ med cirka 230 medlemmar. Tillsammans förfogar man över cirka 400 hektar vinodlingar.

  • Leverantör

    Oenoforos AB

  • Odlingsområde

    Byn Montagne de Reims i Champagne, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    505,33