• Pertois-Moriset L'AnnéeNr 92225

  • Grand Cru ,
  • Frankrike
    ,
  • 449:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, utvecklad smak med inslag av gula äpplen, nötter, kex, vit choklad och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-04-26
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av gula äpplen, nötter, kex, pomerans och vit choklad.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Producent

    Pertois-Moriset

  • Om producenten

    Pertois-Moriset grundades 1951 och har sitt säte i Grand Cru-byn Mesnil sur Oger. Firman drivs idag av tredje generationen i familjen; Cecile och hennes make Vincent. Egendomen omfattar 17 hektar vingårdar i Côtes de Blancs. Förutom odlingar i Le Mesnil-sur-Oger äger man även vingårdar i Cramant, Oger och Chouilly. Fokus ligger på druvsorten chardonnay men man odlar även pinot noir.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från vingårdslägen i grand cru-byn Le Mesnil-sur-Oger, i Côte de Blancs. I Côte de Blancs odlar man i princip bara chardonnay.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Basvinet lagrades sju månader i rostfria ståltankar och har inte genomgått någon malolaktisk jäsning. Vinet har gjorts mousserande enligt traditionell metod vilket innebär en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Denna champagne har en dosage om 1 gram socker per liter.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats sex år år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    598,67

  • Säljstart

    2019-04-26
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av gula äpplen, nötter, kex, pomerans och vit choklad.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Producent

    Pertois-Moriset

  • Om producenten

    Pertois-Moriset grundades 1951 och har sitt säte i Grand Cru-byn Mesnil sur Oger. Firman drivs idag av tredje generationen i familjen; Cecile och hennes make Vincent. Egendomen omfattar 17 hektar vingårdar i Côtes de Blancs. Förutom odlingar i Le Mesnil-sur-Oger äger man även vingårdar i Cramant, Oger och Chouilly. Fokus ligger på druvsorten chardonnay men man odlar även pinot noir.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från vingårdslägen i grand cru-byn Le Mesnil-sur-Oger, i Côte de Blancs. I Côte de Blancs odlar man i princip bara chardonnay.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Basvinet lagrades sju månader i rostfria ståltankar och har inte genomgått någon malolaktisk jäsning. Vinet har gjorts mousserande enligt traditionell metod vilket innebär en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Denna champagne har en dosage om 1 gram socker per liter.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats sex år år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    598,67