Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Hur har Systembolaget öppet vid midsommar? Här hittar du öppettiderna för just din butik.

, Torrt vitt
  • Philippe De NantheuilNr 77262

  • Brut
  • Frankrike
    ,
  • 195:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, kex och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2014-05-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av persika, honung, ljust bröd och citrus.

  • Råvaror

    40% pinot meunier, 35% och 25% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En champagne utan årgång, en så kallad Non Vintage eller NV, är en blandning av årgångar skapad för att vinet ska smaka likadant från år till år.

  • Producent

    CVC NF

  • Om producenten

    Philippe De Nantheuil produceras av Nicolas Feuilatte. 1972 köpte Nicolas Feuillatte en 12 hektar stor vingård i Champagne. Varumärket Nicolas Feuillatte skapades 1978. Företaget såldes till Centre Vinicole de la Champagne 1986. Vinmakare är Jean-Pierre Vincent.

  • Leverantör

    Enjoy Wine & Spirits AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    260

  • Säljstart

    2014-05-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av persika, honung, ljust bröd och citrus.

  • Råvaror

    40% pinot meunier, 35% och 25% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En champagne utan årgång, en så kallad Non Vintage eller NV, är en blandning av årgångar skapad för att vinet ska smaka likadant från år till år.

  • Producent

    CVC NF

  • Om producenten

    Philippe De Nantheuil produceras av Nicolas Feuilatte. 1972 köpte Nicolas Feuillatte en 12 hektar stor vingård i Champagne. Varumärket Nicolas Feuillatte skapades 1978. Företaget såldes till Centre Vinicole de la Champagne 1986. Vinmakare är Jean-Pierre Vincent.

  • Leverantör

    Enjoy Wine & Spirits AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    260