Kika in i vår nya onlinebutik! Gå till beta.systembolaget.se

, Rosé
  • Philipponnat Cuvée 1522Nr 97083

  • Premier Cru Extra Brut Rosé ,
  • Frankrike
    ,
  • 969:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Utvecklad, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, nougat, torkade aprikoser, mineral och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk- och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-02-14
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Orangerosa färg.

  • Doft

    Utvecklad, nyanserad doft med inslag av röda äpplen, nougat, torkade aprikoser, rostat bröd och pomerans.

  • Råvaror

    72% och 28% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    En roséchampagne får vanligtvis sin färg genom att man tillsätter lite rött vin med socker och jäst efter degorgering. Champagne är ett av de få vinområden i världen där det är tillåtet att tillverka rosé genom att tillsätta rött vin.

  • Producent

    Philipponnat

  • Om producenten

    Philipponnat är familjeägt och drivs idag av Charles Philipponnat. Familjen har varit verksam i champagneregionen i många hundra år. 1522 registrerades Aprile Philipponnat som ägare av vingårdar i Aÿ. Familjen började tillverka champagne under eget namn under 1800-talet, istället för att sälja sina druvor, som man tidigare hade gjort. Egendomen omfattar 27 hektar vinodlingar.

  • Leverantör

    Spendrups Bryggeri AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Pinot noir-druvorna till detta vin kommer från grand- och premier cru-lägen i Aÿ och Mareuil-sur-Aÿ. Chardonnaydruvorna kommer från Mesnil-sur-Oger.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning.

  • Kr/l - jämförpris

    1292

  • Säljstart

    2020-02-14
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Orangerosa färg.

  • Doft

    Utvecklad, nyanserad doft med inslag av röda äpplen, nougat, torkade aprikoser, rostat bröd och pomerans.

  • Råvaror

    72% och 28% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    En roséchampagne får vanligtvis sin färg genom att man tillsätter lite rött vin med socker och jäst efter degorgering. Champagne är ett av de få vinområden i världen där det är tillåtet att tillverka rosé genom att tillsätta rött vin.

  • Producent

    Philipponnat

  • Om producenten

    Philipponnat är familjeägt och drivs idag av Charles Philipponnat. Familjen har varit verksam i champagneregionen i många hundra år. 1522 registrerades Aprile Philipponnat som ägare av vingårdar i Aÿ. Familjen började tillverka champagne under eget namn under 1800-talet, istället för att sälja sina druvor, som man tidigare hade gjort. Egendomen omfattar 27 hektar vinodlingar.

  • Leverantör

    Spendrups Bryggeri AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Pinot noir-druvorna till detta vin kommer från grand- och premier cru-lägen i Aÿ och Mareuil-sur-Aÿ. Chardonnaydruvorna kommer från Mesnil-sur-Oger.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning.

  • Kr/l - jämförpris

    1292