Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Pierre Gimonnet Oenophile Extra BrutNr 97000

  • Premier Cru ,
  • Frankrike
    ,
  • 559:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, vit choklad, grapefrukt och mineral. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-07-05
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, apelsinblommor, vit choklad och nektarin.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Producent

    Pierre Gimonnet

  • Om producenten

    Pierre Gimonnet ägs och drivs av bröderna Olivier och Didier Gimonnet. De förfogar 28 hektar vinodlingar i byarna Cramant, Chouilly, Oger, vertus och Cuis.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från byarna Cramant, Chouilly, grand cru-byn Oger och premiere cru-byn Cuis.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt traditionellt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. För en brut nature tillsätter man inget socker innan förslutning.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats cirka sex år på sin jästfällning innan degorgering i januari 2019.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    745,33

  • Säljstart

    2019-07-05
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, apelsinblommor, vit choklad och nektarin.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Producent

    Pierre Gimonnet

  • Om producenten

    Pierre Gimonnet ägs och drivs av bröderna Olivier och Didier Gimonnet. De förfogar 28 hektar vinodlingar i byarna Cramant, Chouilly, Oger, vertus och Cuis.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från byarna Cramant, Chouilly, grand cru-byn Oger och premiere cru-byn Cuis.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt traditionellt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. För en brut nature tillsätter man inget socker innan förslutning.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats cirka sex år på sin jästfällning innan degorgering i januari 2019.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    745,33