Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

, Torrt vitt
  • Pierre PetersNr 7350

  • Cuvée de Réserve
  • Frankrike
    ,
  • 379:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Fruktig, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, kex, vit choklad, mineral och grapefrukt. Serveras vid cirka 8°C som aperitif, eller till fisk- och skaldjursrätter.


Produktinformation

  • Säljstart

    1999-10-04
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Blek, ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med inslag av gröna äpplen, kex, vit choklad och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Pierre Peters

  • Om producenten

    Pierre Peters grundades 1858 av Gaspar Péters är ett familjeägt företag och drivs idag av Rodolphe Péters. Egendomen omfattar cirka 20 hektar.

  • Leverantör

    The WineAgency Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Cirka två tredjedelar av druvorna till detta vin kommer från vingårdslägen i Le Mesnil-sur-Oger och resterande druvor kommer från vingårdar i Oger, Chouilly och Cramant.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 12 månader på sin jästfällning innan degorgering. Följt av minst tre månader på flaska.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    505,33

  • Säljstart

    1999-10-04
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Blek, ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med inslag av gröna äpplen, kex, vit choklad och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Pierre Peters

  • Om producenten

    Pierre Peters grundades 1858 av Gaspar Péters är ett familjeägt företag och drivs idag av Rodolphe Péters. Egendomen omfattar cirka 20 hektar.

  • Leverantör

    The WineAgency Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Cirka två tredjedelar av druvorna till detta vin kommer från vingårdslägen i Le Mesnil-sur-Oger och resterande druvor kommer från vingårdar i Oger, Chouilly och Cramant.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 12 månader på sin jästfällning innan degorgering. Följt av minst tre månader på flaska.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    505,33