Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Pol RogerNr 7536

  • Brut Vintage ,
  • Frankrike
    ,
  • 595:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Komplex, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nötter, vit choklad och grapefrukt. Serveras vid 10-12°C som aperitif, eller till smakrika rätter av fisk och skaldjur, eller till ljust kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2012-04-10
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Komplex, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, hasselnötter, vit choklad och apelsin.

  • Råvaror

    60% och 40% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Övrigt

    Pinot noir är en blå druva, så varför blir inte en champagne gjord delvis på pinot noir rosa? Svaret är att druvornas färg sitter i skalet och genom att minimera skalkontakten kan man göra vita viner av blå druvor.

  • Producent

    Pol Roger

  • Om producenten

    Firman grundades 1849 av Pol Roger. Egendomen omfattar idag 90 hektar vinodlingar vilket täcker 55 procent av producentens behov.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från 20 grand- och premier cru lägen i Montagne de Reims och Côte des Blancs.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats åtta till tio år på sin jästfällning. Remuage skedde för hand.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    793,33

  • Säljstart

    2012-04-10
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Komplex, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, hasselnötter, vit choklad och apelsin.

  • Råvaror

    60% och 40% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Övrigt

    Pinot noir är en blå druva, så varför blir inte en champagne gjord delvis på pinot noir rosa? Svaret är att druvornas färg sitter i skalet och genom att minimera skalkontakten kan man göra vita viner av blå druvor.

  • Producent

    Pol Roger

  • Om producenten

    Firman grundades 1849 av Pol Roger. Egendomen omfattar idag 90 hektar vinodlingar vilket täcker 55 procent av producentens behov.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från 20 grand- och premier cru lägen i Montagne de Reims och Côte des Blancs.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats åtta till tio år på sin jästfällning. Remuage skedde för hand.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    793,33