Information till besökare

Nu på söndag den 24 februari uppdaterar vi systembolaget.se. Under delar av dagen kan du därför inte göra några beställningar av dryck.

, Rosé
  • Pol RogerNr 77071

  • Brut Rosé ,
  • Frankrike
    ,
  • 570:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, apelsin, röda vinbär, kex och örter. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk, skaldjur eller kyckling.


Produktinformation

  • Säljstart

    2009-04-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Orangerosa färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, smultron, apelsin, kex och mineral.

  • Råvaror

    och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Producent

    Pol Roger

  • Om producenten

    Firman grundades 1849 av Pol Roger. Egendomen omfattar idag 90 hektar vinodlingar vilket täcker 55 procent av producentens behov.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

  • Odlingsområde

    Byn Montagne de Reims i Champagne, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från 20 grand och permier cru gårdar i Montagne de Reims och Côte des Blancs.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    760

  • Säljstart

    2009-04-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Orangerosa färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, smultron, apelsin, kex och mineral.

  • Råvaror

    och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Producent

    Pol Roger

  • Om producenten

    Firman grundades 1849 av Pol Roger. Egendomen omfattar idag 90 hektar vinodlingar vilket täcker 55 procent av producentens behov.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

  • Odlingsområde

    Byn Montagne de Reims i Champagne, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från 20 grand och permier cru gårdar i Montagne de Reims och Côte des Blancs.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    760