Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Pol RogerNr 88285

  • Blanc de Blancs ,
  • Frankrike
    ,
  • 699:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, mineral, nötter, rostat bröd och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2004-05-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, mineral, nötter, honung och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Benämningen blanc de blancs innebär att vinet är gjort av enbart gröna druvor, i det här fallet chardonnay.

  • Producent

    Pol Roger

  • Om producenten

    Firman grundades 1849 av Pol Roger. Egendomen omfattar idag 90 hektar vinodlingar vilket täcker 55 procent av producentens behov.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från fem Grand Cru lägen i Côte Blancs: Oiry, Chouilly, Cramant, Avize och Oger.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    932

  • Säljstart

    2004-05-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, mineral, nötter, honung och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Benämningen blanc de blancs innebär att vinet är gjort av enbart gröna druvor, i det här fallet chardonnay.

  • Producent

    Pol Roger

  • Om producenten

    Firman grundades 1849 av Pol Roger. Egendomen omfattar idag 90 hektar vinodlingar vilket täcker 55 procent av producentens behov.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från fem Grand Cru lägen i Côte Blancs: Oiry, Chouilly, Cramant, Avize och Oger.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    932