, Torrt vitt
  • Pol RogerNr 88285

  • Blanc de Blancs ,
  • Frankrike
    ,
  • 719:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, mineral, nougat, rostat bröd, nektarin och grapefrukt Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2004-05-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, mineral, nektarin, nougat, honung och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Övrigt

    Processen i den traditionella metoden när flaskorna långsamt lutas kallas remuage. Idag sker detta ofta maskinellt i stora stålkorgar, så kallade gyropalettes. Ursprungligen skedde det för hand av en person med titeln remueur. Då ställs flaskorna i en så kallad pupitre - en A-formad ställning med hål för flaskorna. Flaskorna vrids med- eller motsols cirka 25 gånger under en period av fyra till fem veckor. En skicklig remueur kan hantera cirka 40 000 flaskor per dag. I denna champagne har denna process skett för hand.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Pol Roger

  • Om producenten

    Firman grundades 1849 av Pol Roger. Egendomen omfattar idag 90 hektar vinodlingar vilket täcker 55 procent av producentens behov.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från sex Grand Cru lägen i Côte Blancs: Oiry, Chouilly, Cramant, Avize, Oger et Le Mesnil-sur-Oger.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är 7 gram per liter. Basvinet har jäst vid 18 grader och har genomgått full malolaktisk omvandling.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats minst sex år på sin jästfällning innan degorgering. Lagringen skedde i producentens källare, cirka 33 meter under jord.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    958,67

  • Säljstart

    2004-05-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, mineral, nektarin, nougat, honung och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Övrigt

    Processen i den traditionella metoden när flaskorna långsamt lutas kallas remuage. Idag sker detta ofta maskinellt i stora stålkorgar, så kallade gyropalettes. Ursprungligen skedde det för hand av en person med titeln remueur. Då ställs flaskorna i en så kallad pupitre - en A-formad ställning med hål för flaskorna. Flaskorna vrids med- eller motsols cirka 25 gånger under en period av fyra till fem veckor. En skicklig remueur kan hantera cirka 40 000 flaskor per dag. I denna champagne har denna process skett för hand.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Pol Roger

  • Om producenten

    Firman grundades 1849 av Pol Roger. Egendomen omfattar idag 90 hektar vinodlingar vilket täcker 55 procent av producentens behov.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från sex Grand Cru lägen i Côte Blancs: Oiry, Chouilly, Cramant, Avize, Oger et Le Mesnil-sur-Oger.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är 7 gram per liter. Basvinet har jäst vid 18 grader och har genomgått full malolaktisk omvandling.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats minst sex år på sin jästfällning innan degorgering. Lagringen skedde i producentens källare, cirka 33 meter under jord.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    958,67