, Vitt Torrt
  • PongráczNr 7628

  • Brut
  • Sydafrika
    , Western Cape
  • 129:-
  • Flaska , 750 ml
Sydafrika
, Western Cape

Fruktig smak med inslag av gula äpplen, kex, honung och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    1996-06-03
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av gula äpplen, choklad, kex och citrus.

  • Råvaror

    63% och 37% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    I Sydafrika kallas den traditionella metoden för 'Méthode Cap Classique'.

  • Producent

    Bergkelder

  • Om producenten

    Bergkelder grundades 1967. Pongrácz är inspsirerad av den ungerska oenologen Desiderius Pongrácz.

  • Leverantör

    janake wine group AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Vinet har lagrats cirka två år på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    172

  • Säljstart

    1996-06-03
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av gula äpplen, choklad, kex och citrus.

  • Råvaror

    63% och 37% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    I Sydafrika kallas den traditionella metoden för 'Méthode Cap Classique'.

  • Producent

    Bergkelder

  • Om producenten

    Bergkelder grundades 1967. Pongrácz är inspsirerad av den ungerska oenologen Desiderius Pongrácz.

  • Leverantör

    janake wine group AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Vinet har lagrats cirka två år på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    172


Förpackningar