Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • PrivatNr 7904

  • Brut Nature Reserva ,
  • Spanien
    , Cava
  • 115:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Cava

Ekologiskt

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, örter, citron och gummi. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2014-03-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av päron, gröna äpplen, citrus, kex och gummi.

  • Råvaror

    Pansa-blanca (xarel-lo), macabeo, parellada och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava.

  • Producent

    Celler Privat

  • Om producenten

    Celler Privat ägs av familjeföretaget Alta Alella. Alta Alella startade i början av 1990-talet av vinentreprenören och oenologen Josep Maria Pujol-Busquets och hans hustru Cristina Guillén. De köpte då Can Genis Estate, en gård i art-decostil som ligger i de odlade delarna av Serralada de Marina Natural Park, mellan städerna Alella och Tiana. Då egendomen omgärdas av en naturpark, ställdes hela produktionen om till ekologisk, för att främja naturlivet.

  • Leverantör

    The Wine and Spirits Collective Sweden AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt traditionellt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. För en brut nature tillsätter man inget socker innan förslutning.

  • Lagring

    Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. En cava som legat mer än 15 månader på sin jästfällning får skriva ut reserva på etiketten.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    153,33

  • Säljstart

    2014-03-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av päron, gröna äpplen, citrus, kex och gummi.

  • Råvaror

    Pansa-blanca (xarel-lo), macabeo, parellada och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava.

  • Producent

    Celler Privat

  • Om producenten

    Celler Privat ägs av familjeföretaget Alta Alella. Alta Alella startade i början av 1990-talet av vinentreprenören och oenologen Josep Maria Pujol-Busquets och hans hustru Cristina Guillén. De köpte då Can Genis Estate, en gård i art-decostil som ligger i de odlade delarna av Serralada de Marina Natural Park, mellan städerna Alella och Tiana. Då egendomen omgärdas av en naturpark, ställdes hela produktionen om till ekologisk, för att främja naturlivet.

  • Leverantör

    The Wine and Spirits Collective Sweden AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt traditionellt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. För en brut nature tillsätter man inget socker innan förslutning.

  • Lagring

    Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. En cava som legat mer än 15 månader på sin jästfällning får skriva ut reserva på etiketten.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    153,33