, Torrt vitt
  • Project Sparkling Chenin BlancNr 95554

  • Voyager Estate ,
  • Australien
    , , South West Australia , Margaret River
  • 179:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, , South West Australia , Margaret River

Nyanserad, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, krusbär, ljust bröd, grapefrukt, mineral och citrusblommor. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur, eller till sallader.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-09-15
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, aromatisk doft med inslag av gröna äpplen, krusbär, ljust bröd, grapefrukt och citrusblommor.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Chenin blanc odlas framförallt i Loiredalen i Frankrike samt i Sydafrika. Under 900-talet var den känd under namnet "plant d'Anjou" - växt/planta från Anjou på svenska. Det nuvarande namnet, chenin blanc, gjordes populärt av den franske författaren och läkaren François Rabelais som var född i Chinon.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Voyager Estate

  • Om producenten

    Voyager Estate grundades 1978, och togs över av familjen Wright 1991. Ägare är Michael Wright.

  • Leverantör

    AB Wicked Wine Sweden

  • Odlingsområde

    Margaret River ligger 20 mil söder om staden Perth, i delstaten Western Australia. Det har funnits mindre vinodlingar i området sedan 1830-talet, då de första européerna bosatte sig där. I början av 1900-talet ökade odlingarna markant, då italienska immigranter utökade odlingsarealen och vinproduktionen i området. Druvorna till detta vin kommer från vingården Weightmans Block 1.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Kr/l - jämförpris

    238,67

  • Säljstart

    2020-09-15
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, aromatisk doft med inslag av gröna äpplen, krusbär, ljust bröd, grapefrukt och citrusblommor.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Chenin blanc odlas framförallt i Loiredalen i Frankrike samt i Sydafrika. Under 900-talet var den känd under namnet "plant d'Anjou" - växt/planta från Anjou på svenska. Det nuvarande namnet, chenin blanc, gjordes populärt av den franske författaren och läkaren François Rabelais som var född i Chinon.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Voyager Estate

  • Om producenten

    Voyager Estate grundades 1978, och togs över av familjen Wright 1991. Ägare är Michael Wright.

  • Leverantör

    AB Wicked Wine Sweden

  • Odlingsområde

    Margaret River ligger 20 mil söder om staden Perth, i delstaten Western Australia. Det har funnits mindre vinodlingar i området sedan 1830-talet, då de första européerna bosatte sig där. I början av 1900-talet ökade odlingarna markant, då italienska immigranter utökade odlingsarealen och vinproduktionen i området. Druvorna till detta vin kommer från vingården Weightmans Block 1.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Kr/l - jämförpris

    238,67