Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Hur har Systembolaget öppet vid midsommar? Här hittar du öppettiderna för just din butik.

, Torrt vitt
  • Quadrille de Langlois-ChateauNr 92489

  • Extra Brut ,
  • Frankrike
    , , Crémant de Loire
  • 229:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Crémant de Loire

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula päron, ljust bröd, persika, fransk nougat, mineral, honung och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-05-03
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig, något utvecklad doft med inslag av gula päron, rostat bröd, persika, nougat, mineral, bivax och apelsin.

  • Råvaror

    60% , 15% , 15% och 10% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Chenin blanc är den tredje mest vanliga druvsorten i odlingarna i Loire. Under 900-talet var den känd under namnet "plant d'Anjou" - växt/planta från Anjou på svenska. Det nuvarande namnet, chenin blanc, gjordes populärt av den franske författaren och läkaren François Rabelais som var född i Chinon.

  • Producent

    Langlois-Chateau

  • Om producenten

    Langlois-Chateau grundades 1885 av Edouard Langlois och Jeanne Chateau. Idag drivs företaget, som ägs av champagnehuset Bollinger, av Michel Villedey. Egendomen omfattar 65 hektar vinodlingar i Saumur, samt mindre odlingar i Sancerre och Muscadet. Förutom mousserande viner producerar man också både vita och röda stilla viner. Vinmakare är Francois Regis de Fougerox.

  • Leverantör

    Arvid Nordquist Vin och Sprithandel

  • Odlingsområde

    Crémant de Loire fick appellationsstatus 1975 och utgörs för närvarande av cirka 500 hektar vingårdsmark i distrikten Anjou, Saumur och Touraine. Druvorna till detta vin kommer från vingårdarna St Hilaire St Florent, St Léger de Montbrillais, Montreuil-Bellay och Dampierre sur Loire.

  • Skörd

    Druvorna skördades manuellt i tråg om 25 liter.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Enligt lag ska en Crémant de Loire legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har legat minst fyra år på sin jästfällning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    305,33

  • Säljstart

    2019-05-03
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig, något utvecklad doft med inslag av gula päron, rostat bröd, persika, nougat, mineral, bivax och apelsin.

  • Råvaror

    60% , 15% , 15% och 10% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Chenin blanc är den tredje mest vanliga druvsorten i odlingarna i Loire. Under 900-talet var den känd under namnet "plant d'Anjou" - växt/planta från Anjou på svenska. Det nuvarande namnet, chenin blanc, gjordes populärt av den franske författaren och läkaren François Rabelais som var född i Chinon.

  • Producent

    Langlois-Chateau

  • Om producenten

    Langlois-Chateau grundades 1885 av Edouard Langlois och Jeanne Chateau. Idag drivs företaget, som ägs av champagnehuset Bollinger, av Michel Villedey. Egendomen omfattar 65 hektar vinodlingar i Saumur, samt mindre odlingar i Sancerre och Muscadet. Förutom mousserande viner producerar man också både vita och röda stilla viner. Vinmakare är Francois Regis de Fougerox.

  • Leverantör

    Arvid Nordquist Vin och Sprithandel

  • Odlingsområde

    Crémant de Loire fick appellationsstatus 1975 och utgörs för närvarande av cirka 500 hektar vingårdsmark i distrikten Anjou, Saumur och Touraine. Druvorna till detta vin kommer från vingårdarna St Hilaire St Florent, St Léger de Montbrillais, Montreuil-Bellay och Dampierre sur Loire.

  • Skörd

    Druvorna skördades manuellt i tråg om 25 liter.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Enligt lag ska en Crémant de Loire legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har legat minst fyra år på sin jästfällning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    305,33