, Torrt vitt
  • Raventós i Blanc De la FincaNr 95735

  • Raventós i Blanc ,
  • Spanien
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien

Ekologiskt

Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, ljust bröd, honung, mineral och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-08-18
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, ljust bröd, honung, mineral, örter och citrus.

  • Råvaror

    Macabeu, xarel·lo och parellada.

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av mousserande vin.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Raventós i Blanc

  • Om producenten

    Företaget Raventós i Blanc grundades redan 1497, idag drivs verksamheten av den 21:a generationen vinmakare Pepe Raventós. Vingården De lL Finca ligger fem mil väster om Barcelona. Manuel Raventós Domenèch uppfann år 1888 det mousserande vin som kallas Cava, och var först med att framställa mousserande vin av de inhemska druvsorterna xarel-lo, parellada och macabeu. År 2009 återgick Raventós i Blanc till sina ursprungliga, traditionella produktionsmetoder som de kallar biosynergi. Det innebär att gården drivs ekologiskt med anpassning efter vingården, jordmånen, klimatet och vinstockarna. Pepe verkar också för tydligare ursprungsbeteckning med byar och vingårdar och sedan 2012 så sätter inte Raventós I Blancs ut Cava som ursprung.

  • Leverantör

    Lively Wines Sweden AB

  • Odlingsområde

    Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Vinya dels Fòssils nära floden Anoia i Katalonien. Vingårdarna är planterade 1964, 1994 och 2002 och merparten av vinrankorna växer som små buskar utan uppbindning, så kallad gobelet.

  • Jordmån

    Jordmånen är rik på fossiler.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand. Xarel·lo skördades 20 augusti, macabeu 24 augusti och parellada skördades 5 september.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2020-08-18
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, ljust bröd, honung, mineral, örter och citrus.

  • Råvaror

    Macabeu, xarel·lo och parellada.

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av mousserande vin.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Raventós i Blanc

  • Om producenten

    Företaget Raventós i Blanc grundades redan 1497, idag drivs verksamheten av den 21:a generationen vinmakare Pepe Raventós. Vingården De lL Finca ligger fem mil väster om Barcelona. Manuel Raventós Domenèch uppfann år 1888 det mousserande vin som kallas Cava, och var först med att framställa mousserande vin av de inhemska druvsorterna xarel-lo, parellada och macabeu. År 2009 återgick Raventós i Blanc till sina ursprungliga, traditionella produktionsmetoder som de kallar biosynergi. Det innebär att gården drivs ekologiskt med anpassning efter vingården, jordmånen, klimatet och vinstockarna. Pepe verkar också för tydligare ursprungsbeteckning med byar och vingårdar och sedan 2012 så sätter inte Raventós I Blancs ut Cava som ursprung.

  • Leverantör

    Lively Wines Sweden AB

  • Odlingsområde

    Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Vinya dels Fòssils nära floden Anoia i Katalonien. Vingårdarna är planterade 1964, 1994 och 2002 och merparten av vinrankorna växer som små buskar utan uppbindning, så kallad gobelet.

  • Jordmån

    Jordmånen är rik på fossiler.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand. Xarel·lo skördades 20 augusti, macabeu 24 augusti och parellada skördades 5 september.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Kr/l - jämförpris

    265,33