Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

, Rosé
  • Raventós i Blanc De NitNr 95695

  • Raventós i Blanc ,
  • Spanien
  • 179:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien

Ekologiskt

Bärig, mycket frisk smak med inslag av jordgubbar, kex, mineral, rabarber, nougat och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till fisk- och kycklingrätter, gärna sallader.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-07-07
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Bärig, nyanserad doft med inslag av jordgubbar, kex, mineral, persika, nougat och blodgrapefrukt.

  • Råvaror

    38% xarel.lo, 30% macabeu, 26% parellada och 6% monastrell.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Raventós i Blanc

  • Om producenten

    Företaget Raventós i Blanc grundades redan 1497, idag drivs verksamheten av den 21:a generationen vinmakare Pepe Raventós. Vingården De lL Finca ligger fem mil väster om Barcelona. Manuel Raventós Domenèch uppfann år 1888 det mousserande vin som kallas Cava, och var först med att framställa mousserande vin av de inhemska druvsorterna xarel-lo, parellada och macabeu. År 2009 återgick Raventós i Blanc till sina ursprungliga, traditionella produktionsmetoder som de kallar biosynergi. Det innebär att gården drivs ekologiskt med anpassning efter vingården, jordmånen, klimatet och vinstockarna. Pepe verkar också för tydligare ursprungsbeteckning med byar och vingårdar och sedan 2012 så sätter inte Raventós I Blancs ut Cava som ursprung.

  • Leverantör

    Lively Wines Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Många spanska vinproducenter som tidigare tillverkade mousserande vin under ursprungsbeteckningen D.O (Denominación de Origen) Cava har slutat göra vin med detta ursprung och Raventós I Blanc är en av dessa producenter. Därför har detta vin endast Spanien som ursprung. Druvorna till vinet kommer från producentens vingårdar Barbera, Plana, Viader och Serral som ligger i Sant Sadurni d’Anoia ett par mil utanför Barcelona i Katalonien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen.

  • Kr/l - jämförpris

    238,67

  • Säljstart

    2020-07-07
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Bärig, nyanserad doft med inslag av jordgubbar, kex, mineral, persika, nougat och blodgrapefrukt.

  • Råvaror

    38% xarel.lo, 30% macabeu, 26% parellada och 6% monastrell.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Raventós i Blanc

  • Om producenten

    Företaget Raventós i Blanc grundades redan 1497, idag drivs verksamheten av den 21:a generationen vinmakare Pepe Raventós. Vingården De lL Finca ligger fem mil väster om Barcelona. Manuel Raventós Domenèch uppfann år 1888 det mousserande vin som kallas Cava, och var först med att framställa mousserande vin av de inhemska druvsorterna xarel-lo, parellada och macabeu. År 2009 återgick Raventós i Blanc till sina ursprungliga, traditionella produktionsmetoder som de kallar biosynergi. Det innebär att gården drivs ekologiskt med anpassning efter vingården, jordmånen, klimatet och vinstockarna. Pepe verkar också för tydligare ursprungsbeteckning med byar och vingårdar och sedan 2012 så sätter inte Raventós I Blancs ut Cava som ursprung.

  • Leverantör

    Lively Wines Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Många spanska vinproducenter som tidigare tillverkade mousserande vin under ursprungsbeteckningen D.O (Denominación de Origen) Cava har slutat göra vin med detta ursprung och Raventós I Blanc är en av dessa producenter. Därför har detta vin endast Spanien som ursprung. Druvorna till vinet kommer från producentens vingårdar Barbera, Plana, Viader och Serral som ligger i Sant Sadurni d’Anoia ett par mil utanför Barcelona i Katalonien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen.

  • Kr/l - jämförpris

    238,67