Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Roland ChampionNr 90427

  • Blanc de Blanc Millésime Grand Cru ,
  • Frankrike
    ,
  • 396:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, nougat, päron, rostat bröd, pomerans och mineral. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller ljust kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-03-08
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, nougat, ljust bröd och blommor.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Roland Champion

  • Om producenten

    Familjen Champion har varit druvodlare sedan 1800-talet. 1929 började André Champion producera champagne, och köpte mer mark i Chouilly till egendomens nuvarande areal, 18 hektar. Vingårdarna är belägna i Chouilly och Verneuil, och är förutom chardonnay planterade med pinot noir och pinot meunier. Sonen Roland tog över verksamheten 1951, och firman antog då namnet Champagne Roland Champion. Idag drivs huset av makarna Francois och Ginette, tillsammans med parets döttrar Carole och Clémence.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Druvorna till detta vin kommer från Grand Cru-byn Chouilly.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Detta vin degorgerades i november 2018. Dosagen i denna champagne är 7 gram socker per liter.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    528

  • Säljstart

    2019-03-08
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, nougat, ljust bröd och blommor.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Roland Champion

  • Om producenten

    Familjen Champion har varit druvodlare sedan 1800-talet. 1929 började André Champion producera champagne, och köpte mer mark i Chouilly till egendomens nuvarande areal, 18 hektar. Vingårdarna är belägna i Chouilly och Verneuil, och är förutom chardonnay planterade med pinot noir och pinot meunier. Sonen Roland tog över verksamheten 1951, och firman antog då namnet Champagne Roland Champion. Idag drivs huset av makarna Francois och Ginette, tillsammans med parets döttrar Carole och Clémence.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Druvorna till detta vin kommer från Grand Cru-byn Chouilly.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Detta vin degorgerades i november 2018. Dosagen i denna champagne är 7 gram socker per liter.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    528