Kika in i vår nya onlinebutik! Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Roland ChampionNr 90479

  • Special Club Grand Cru ,
  • Frankrike
    ,
  • 496:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, utvecklad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nougat, mineral och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Tillfälligt slut hos leverantör

  • Säljstart

    2019-10-18
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, fransk nougat, mineral och pomerans.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Producent

    Roland Champion

  • Om producenten

    Familjen Champion har varit druvodlare sedan 1800-talet. 1929 började André Champion producera champagne, och köpte mer mark i Chouilly till egendomens nuvarande areal, 18 hektar. Vingårdarna är belägna i Chouilly och Verneuil, och är förutom chardonnay planterade med pinot noir och pinot meunier. Sonen Roland tog över verksamheten 1951, och firman antog då namnet Champagne Roland Champion. Idag drivs huset av makarna Francois och Ginette, tillsammans med parets döttrar Carole och Clémence.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från grand cru-byn Chouilly.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är fyra gram per liter.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    661,33

  • Säljstart

    2019-10-18
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad, fruktig doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, fransk nougat, mineral och pomerans.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Producent

    Roland Champion

  • Om producenten

    Familjen Champion har varit druvodlare sedan 1800-talet. 1929 började André Champion producera champagne, och köpte mer mark i Chouilly till egendomens nuvarande areal, 18 hektar. Vingårdarna är belägna i Chouilly och Verneuil, och är förutom chardonnay planterade med pinot noir och pinot meunier. Sonen Roland tog över verksamheten 1951, och firman antog då namnet Champagne Roland Champion. Idag drivs huset av makarna Francois och Ginette, tillsammans med parets döttrar Carole och Clémence.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Druvorna till detta vin kommer från grand cru-byn Chouilly.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är fyra gram per liter.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    661,33