Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

, Rosé
  • RotariNr 7701

  • Rosé ,
  • Italien
    , Trentino-Alto Adige , Trentino
  • 125:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Trentino-Alto Adige , Trentino

Fruktig smak med inslag av smultron, kex, persika och blodapelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till sallad och kycklingrätter.


Produktinformation

  • Säljstart

    2006-10-02
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Bärig doft med inslag av smultron, blodapelsin, kex och persika.

  • Råvaror

    och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Övrigt

    Många av Frankrikes viner har stått modell för flera klassiska vinstilar världen över, exempelvis Champagne för mousserande. I Champagne används druvsorterna chardonnay och pinot noir - precis som i detta vin.

  • Producent

    Mezzacorona

  • Om producenten

    Kooperativet Mezzacorona grundades 1904, och har idag mer än 1 500 medlemmar.

  • Leverantör

    The WineAgency Sweden AB

  • Odlingsområde

    Trentino ligger i södra delen av regionen Trentino-Alto Adige i nordöstra Italien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Detta vin har lagrats tre år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    166,67

  • Säljstart

    2006-10-02
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Bärig doft med inslag av smultron, blodapelsin, kex och persika.

  • Råvaror

    och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Övrigt

    Många av Frankrikes viner har stått modell för flera klassiska vinstilar världen över, exempelvis Champagne för mousserande. I Champagne används druvsorterna chardonnay och pinot noir - precis som i detta vin.

  • Producent

    Mezzacorona

  • Om producenten

    Kooperativet Mezzacorona grundades 1904, och har idag mer än 1 500 medlemmar.

  • Leverantör

    The WineAgency Sweden AB

  • Odlingsområde

    Trentino ligger i södra delen av regionen Trentino-Alto Adige i nordöstra Italien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Detta vin har lagrats tre år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    166,67