Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

, Torrt vitt
  • Saint Clair Dawn Méthode TraditionelleNr 95519

  • Saint Clair Family Estate ,
  • Nya Zeeland
    , Marlborough
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Nya Zeeland
, Marlborough

Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, kex, honungsmelon, vit choklad, päron och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-04-03
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg med grön nyans.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gröna äpplen, kex, honungsmelon, vita blommor, päron och lime.

  • Råvaror

    , och pinot meunier.

  • Övrigt

    Saint Clair Dawn är en hyllning till Dawn Ibbotson som fyllde 100 år 12 december 2014.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Saint Clair Family Estate

  • Om producenten

    Företaget grundades 1978 av Neil och Judy Ibbotson. Från början odlade företaget druvor för försäljning men 1996 startade man varumärket Saint Clair Family Estate och började göra egna viner. Idag förfogar man över 37 vingårdar, inklusive kontrakterade vinodlare. Företagets egna vinodlingar omfattar 100 hektar. Vinmakare är Hamish Clark.

  • Leverantör

    Sigva AB

  • Odlingsområde

    Regionen Marlborough ligger på Sydöns nordöstra del.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 39 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2020-04-03
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg med grön nyans.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gröna äpplen, kex, honungsmelon, vita blommor, päron och lime.

  • Råvaror

    , och pinot meunier.

  • Övrigt

    Saint Clair Dawn är en hyllning till Dawn Ibbotson som fyllde 100 år 12 december 2014.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Saint Clair Family Estate

  • Om producenten

    Företaget grundades 1978 av Neil och Judy Ibbotson. Från början odlade företaget druvor för försäljning men 1996 startade man varumärket Saint Clair Family Estate och började göra egna viner. Idag förfogar man över 37 vingårdar, inklusive kontrakterade vinodlare. Företagets egna vinodlingar omfattar 100 hektar. Vinmakare är Hamish Clark.

  • Leverantör

    Sigva AB

  • Odlingsområde

    Regionen Marlborough ligger på Sydöns nordöstra del.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 39 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    265,33