Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Under delar av söndagen kommer det inte gå att lägga beställningar på systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Sanchez-Le Guédard Special ClubNr 97033

  • Pinot Noir ,
  • Frankrike
    ,
  • 529:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, nougat, torkade aprikoser, rostat bröd och pomerans. Serveras vid 8-10°C till rätter av ljust kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-08-16
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg med beige nyans.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av röda äpplen, nougat, torkade aprikoser, rostat bröd och apelsin.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Under varumärket Special Club finns idag 29 vinodlare som alla är medlemmar i Club Trésors de Champagne. Genom att gå samman har man möjlighet att marknadsföra årgångschampagne utan de resurser som de stora champagnehusen besitter. Odlarna godkänner gemensamt om en av medlemmarnas champagne är tillräckligt bra för att betecknas som Spécial Club. Champagnen buteljeras i speciellt framtagna flaskor.

  • Producent

    Sanchez-Le Guédard

  • Om producenten

    Sanchez-Le Guédard drivs av Sebastin Sanchez. Champagnehuset har sitt säte i Cumières, strax väster om Epernay i Vallé de la Marne.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    705,33

  • Säljstart

    2019-08-16
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg med beige nyans.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av röda äpplen, nougat, torkade aprikoser, rostat bröd och apelsin.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Under varumärket Special Club finns idag 29 vinodlare som alla är medlemmar i Club Trésors de Champagne. Genom att gå samman har man möjlighet att marknadsföra årgångschampagne utan de resurser som de stora champagnehusen besitter. Odlarna godkänner gemensamt om en av medlemmarnas champagne är tillräckligt bra för att betecknas som Spécial Club. Champagnen buteljeras i speciellt framtagna flaskor.

  • Producent

    Sanchez-Le Guédard

  • Om producenten

    Sanchez-Le Guédard drivs av Sebastin Sanchez. Champagnehuset har sitt säte i Cumières, strax väster om Epernay i Vallé de la Marne.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    705,33