Se våra nyheter 3 veckor före lansering. I nya onlinebutiken. Gå till beta.systembolaget.se

, Rosé
  • Segura ViudasNr 7779

  • Brut Rosado
  • Spanien
    , Cava
  • 62:-
  • Flaska , 375 ml
Spanien
, Cava

Fruktig smak med inslag av mogna jordgubbar, kex och blodapelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till sallader eller till rätter av kyckling.


Produktinformation

  • Säljstart

    2010-03-24
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Orangerosa färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av mogna jordgubbar, kex och persika.

  • Råvaror

    90% trepat och 10% garnacha.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Den blå druvsorten trepat odlas i Spanien på ungefär 1 500 hektar, främst i Costers del Segre och Conca Barberá.

  • Producent

    Segura Viudas

  • Om producenten

    Segura Viudas grundades 1954 och har sitt säte i Sant Sadurni d'Anoia. Idag ingår företaget i Freixenetgruppen. Vinmakare är Gabriel Suberviola och Pedro Hellín.

  • Leverantör

    Enjoy Wine & Spirits AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna cava har legat ett år på flaskan med sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    165,33

  • Säljstart

    2010-03-24
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Orangerosa färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av mogna jordgubbar, kex och persika.

  • Råvaror

    90% trepat och 10% garnacha.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Den blå druvsorten trepat odlas i Spanien på ungefär 1 500 hektar, främst i Costers del Segre och Conca Barberá.

  • Producent

    Segura Viudas

  • Om producenten

    Segura Viudas grundades 1954 och har sitt säte i Sant Sadurni d'Anoia. Idag ingår företaget i Freixenetgruppen. Vinmakare är Gabriel Suberviola och Pedro Hellín.

  • Leverantör

    Enjoy Wine & Spirits AB

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna cava har legat ett år på flaskan med sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    165,33