• Simonnet-FebvreNr 91302

  • Brut Cuvée S ,
  • Frankrike
    , , Crémant de Bourgogne
  • 185:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Crémant de Bourgogne

Något utvecklad, nyanserad smak med inslag av gula äpplen, nougat, mineral, ljust bröd och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk eller ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-08-11
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Något utvecklad, nyanserad doft med inslag av gula äpplen, nougat, mineral, ljust bröd och citrus.

  • Råvaror

    och .

  • Övrigt

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Simonnet-Febvre

  • Om producenten

    Företaget grundades av Jean Febvre år 1840. Idag styrs Simonnet-Febvre av Jean-Philippe Archambaud. Vingårdarna omfattar 104 hektar. Man producerar olika typer av vin, Chablis, Crémant de Bourgogne och vin från andra ursprung i departementet Yonne, till exempel Saint-Bris. Sedan 25 år tillbaka tillverkar man även mousserande vin i bland annat Jura och Gaillac. Vinmakare är Paul Espitalie.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Odlingsområde

    Bourgogne är beläget i östra Frankrike, och sträcker sig i huvudsak mellan Dijon och Lyon. Apellationen Crémant de Bourgogne skapades 1975 och gäller enbart mousserande viner. Tillåtna druvsorter är aligoté, chardonnay, gamay, pinot noir och sacy. Odlingarna upptar cirka 550 hektar. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar belägna i Yonne. Vingårdarna omfattar 20 hektar ochär planterade med 7 000-8 000 vinrankor per hektar.

  • Jordmån

    Lera och kalksten.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand i första veckan av september. Skördeuttaget var 65 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressades i pneumatisk press och fick därefter jäsa vid 18 grader på ståltank. Därefter följde en andra jäsning på flaska enligt traditionell metod.

  • Lagring

    Enligt lag ska en crémant de bourgogne legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats fyra år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    246,67

  • Säljstart

    2020-08-11
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Något utvecklad, nyanserad doft med inslag av gula äpplen, nougat, mineral, ljust bröd och citrus.

  • Råvaror

    och .

  • Övrigt

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Simonnet-Febvre

  • Om producenten

    Företaget grundades av Jean Febvre år 1840. Idag styrs Simonnet-Febvre av Jean-Philippe Archambaud. Vingårdarna omfattar 104 hektar. Man producerar olika typer av vin, Chablis, Crémant de Bourgogne och vin från andra ursprung i departementet Yonne, till exempel Saint-Bris. Sedan 25 år tillbaka tillverkar man även mousserande vin i bland annat Jura och Gaillac. Vinmakare är Paul Espitalie.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Odlingsområde

    Bourgogne är beläget i östra Frankrike, och sträcker sig i huvudsak mellan Dijon och Lyon. Apellationen Crémant de Bourgogne skapades 1975 och gäller enbart mousserande viner. Tillåtna druvsorter är aligoté, chardonnay, gamay, pinot noir och sacy. Odlingarna upptar cirka 550 hektar. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar belägna i Yonne. Vingårdarna omfattar 20 hektar ochär planterade med 7 000-8 000 vinrankor per hektar.

  • Jordmån

    Lera och kalksten.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand i första veckan av september. Skördeuttaget var 65 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressades i pneumatisk press och fick därefter jäsa vid 18 grader på ståltank. Därefter följde en andra jäsning på flaska enligt traditionell metod.

  • Lagring

    Enligt lag ska en crémant de bourgogne legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta vin har lagrats fyra år på sin jästfällning.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    246,67