, Vitt Torrt
  • Stoneleigh RapauraNr 90371

  • Brut Cuvée , 2008
  • Nya Zeeland
    , Marlborough
  • 159:-
  • Flaska , 750 ml
Nya Zeeland
, Marlborough

Nyanserad, utvecklad smak med inslag av gula äpplen, hasselnötter, rostat bröd, mineral och citrus. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-11-02
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av gula äpplen, nougat, rostat bröd och citrus.

  • Råvaror

    93% och 7% .

  • Övrigt

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen.

  • Producent

    Brancott Estate

  • Om producenten

    Stoneleigh Vineyards ligger i Wairau Valley i Marlborough, Nya Zeeland. Företaget ägs av Pernod Ricard. Vinmakare är Jamie Marfell.

  • Leverantör

    Pernod Ricard Sweden AB

  • Odlingsområde

    Regionen Marlborough ligger på den norra delen av Nya Zeelands sydö. Producentens vingårdar ligger i Rapaura, på den norra sidan av dalen Wairau, nära floden med samma namn.

  • Jordmån

    Silt och sten.

  • Skörd

    Druvorna skördades mellan 27 mars och 8 april.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Pneumatisk pressning och sedan två dagars vila för stabilisering, följt av jäsning. Enbart naturligt förekommande jäststammar användes till en tredjedel av basvinet. Resterande två tredjedelar jäste med odlad jästkultur, varav 10 procent på franska ekfat. Efter avslutad jäsning låg vinet på sin jästfällning i fyra veckor följt av en malolaktisk jäsning och ytterligare fem månader på jästfällning. Basvinet buteljerades i november 2008 för att genomgå en andra kolsyregivande jäsning, enligt traditionell metod, och har legat hos producenten fram till degorgering. Efter degorgering vilade vinet ytterligare sex månader på flaska hos producenten innan det kom ut i handeln.

  • Kr/l - jämförpris

    212

  • Säljstart

    2018-11-02
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med inslag av gula äpplen, nougat, rostat bröd och citrus.

  • Råvaror

    93% och 7% .

  • Övrigt

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen.

  • Producent

    Brancott Estate

  • Om producenten

    Stoneleigh Vineyards ligger i Wairau Valley i Marlborough, Nya Zeeland. Företaget ägs av Pernod Ricard. Vinmakare är Jamie Marfell.

  • Leverantör

    Pernod Ricard Sweden AB

  • Odlingsområde

    Regionen Marlborough ligger på den norra delen av Nya Zeelands sydö. Producentens vingårdar ligger i Rapaura, på den norra sidan av dalen Wairau, nära floden med samma namn.

  • Jordmån

    Silt och sten.

  • Skörd

    Druvorna skördades mellan 27 mars och 8 april.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Pneumatisk pressning och sedan två dagars vila för stabilisering, följt av jäsning. Enbart naturligt förekommande jäststammar användes till en tredjedel av basvinet. Resterande två tredjedelar jäste med odlad jästkultur, varav 10 procent på franska ekfat. Efter avslutad jäsning låg vinet på sin jästfällning i fyra veckor följt av en malolaktisk jäsning och ytterligare fem månader på jästfällning. Basvinet buteljerades i november 2008 för att genomgå en andra kolsyregivande jäsning, enligt traditionell metod, och har legat hos producenten fram till degorgering. Efter degorgering vilade vinet ytterligare sex månader på flaska hos producenten innan det kom ut i handeln.

  • Kr/l - jämförpris

    212