, Vitt Torrt
  • SymbioseNr 7521

  • Frankrike
    ,
  • 299:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Ekologiskt

Utvecklad, nyanserad smak med inslag av röda äpplen, mandelmassa, apelsin, persika, smör och rostat bröd. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Utvecklad, nyanserad doft med inslag av röda äpplen, mandelmassa, apelsin, persika och kex.

  • Råvaror

    65% och 35% .

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Producent

    Pol Cochet

  • Leverantör

    Independent Wine Company AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen.

  • Kr/l - jämförpris

    398,67

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Utvecklad, nyanserad doft med inslag av röda äpplen, mandelmassa, apelsin, persika och kex.

  • Råvaror

    65% och 35% .

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Producent

    Pol Cochet

  • Leverantör

    Independent Wine Company AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Traditionell metod, vilket bland annat innebär att efter jäsning på ståltankar eller ekfat, tappas det stilla vinet på butelj. För att vinet ska bli mousserande, tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de Tirage. Buteljerna lagras därefter i svala källare. Efter avslutad lagring placeras buteljerna i lutade läge med flaskhalsen nedåt i ställningar. Lutningen ökas successivt till 90°. Därefter fryses jästfällningen som har samlats i flaskhalsen ner, och jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Det vin som gått förlorat i processen, ersätts med nytt vin, samt en liten mängd socker, så kallad dosage, innan vinet korkas igen.

  • Kr/l - jämförpris

    398,67