, Torrt vitt
  • TaittingerNr 7422

  • Brut Réserve
  • Frankrike
    ,
  • 229:-
  • Flaska , 375 ml
Frankrike
,

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, citrus, mineral och nougat. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    1998-09-07
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, apelsin och nougat.

  • Råvaror

    40% , 35% och 25% pinot meunier.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En champagne utan årgång, en så kallad Non Vintage eller NV, är en blandning av årgångar skapad för att vinet ska smaka likadant från år till år.

  • Producent

    Taittinger

  • Om producenten

    Taittinger grundades 1934 av Pierre Taittinger och företaget har sitt säte i Reims. Egendomen omfattar 288 hektar vingårdar och är familjeägt sedan 1734. Många vingårdar är klassade som Grand Cru och 1:er Cru. På en av egendomarna, slottet La Marquetterie, gjorde benediktinermunken Frère Oudart, under slutet av 1600-talet, en del av de upptäckter som ledde fram till de tillverkningsmetoder som används för att göra champagne.

  • Leverantör

    We & Wine AB

  • Odlingsområde

    Champagne ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Hållbarhet

    Vinner inte på lagring.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    610,67

  • Säljstart

    1998-09-07
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, apelsin och nougat.

  • Råvaror

    40% , 35% och 25% pinot meunier.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En champagne utan årgång, en så kallad Non Vintage eller NV, är en blandning av årgångar skapad för att vinet ska smaka likadant från år till år.

  • Producent

    Taittinger

  • Om producenten

    Taittinger grundades 1934 av Pierre Taittinger och företaget har sitt säte i Reims. Egendomen omfattar 288 hektar vingårdar och är familjeägt sedan 1734. Många vingårdar är klassade som Grand Cru och 1:er Cru. På en av egendomarna, slottet La Marquetterie, gjorde benediktinermunken Frère Oudart, under slutet av 1600-talet, en del av de upptäckter som ledde fram till de tillverkningsmetoder som används för att göra champagne.

  • Leverantör

    We & Wine AB

  • Odlingsområde

    Champagne ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Hållbarhet

    Vinner inte på lagring.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    610,67