Information till besökare

Nu på söndag den 17 februari uppdaterar vi systembolaget.se. Just då kan du inte göra några beställningar.

, Vitt Torrt
  • TaittingerNr 7871

  • Brut Millésimé ,
  • Frankrike
    ,
  • 545:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, citron, kex, mineral och vit choklad. Serveras vid 8-10°C som aperitif, till rätter av fisk och skaldjur, eller till lättare rätter av fågel.


Produktinformation

  • Säljstart

    2010-10-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, vit choklad, mandarin och mineral.

  • Råvaror

    och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Producent

    Taittinger

  • Om producenten

    Taittinger grundades 1934 av Pierre Taittinger och företaget har sitt säte i Reims. Egendomen omfattar 288 hektar vingårdar och är familjeägt sedan 1734. Många vingårdar är klassade som Grand Cru och 1:er Cru. På en av egendomarna, slottet La Marquetterie, gjorde benediktinermunken Frère Oudart, under slutet av 1600-talet, en del av de upptäckter som ledde fram till de tillverkningsmetoder som används för att göra champagne.

  • Leverantör

    We & Wine AB

  • Odlingsområde

    Champagne ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Chardonnaydruvorna hämtades från olika vingårdar i Côte des Blancs och pinot noir druvorna från Montagne de Reims. Samtliga lägen är klassificerade som grand- eller premier cru.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    726,67

  • Säljstart

    2010-10-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, vit choklad, mandarin och mineral.

  • Råvaror

    och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Producent

    Taittinger

  • Om producenten

    Taittinger grundades 1934 av Pierre Taittinger och företaget har sitt säte i Reims. Egendomen omfattar 288 hektar vingårdar och är familjeägt sedan 1734. Många vingårdar är klassade som Grand Cru och 1:er Cru. På en av egendomarna, slottet La Marquetterie, gjorde benediktinermunken Frère Oudart, under slutet av 1600-talet, en del av de upptäckter som ledde fram till de tillverkningsmetoder som används för att göra champagne.

  • Leverantör

    We & Wine AB

  • Odlingsområde

    Champagne ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Chardonnaydruvorna hämtades från olika vingårdar i Côte des Blancs och pinot noir druvorna från Montagne de Reims. Samtliga lägen är klassificerade som grand- eller premier cru.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    726,67