Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

, Torrt vitt
  • Terre de Vertus Blanc de Blancs Premier CruNr 95793

  • Larmandier-Bernier ,
  • Frankrike
    ,
  • 579:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Ekologiskt

Nyanserad, mycket frisk, något utvecklad smak med inslag av gula äpplen, mineral, nötter, choklad, ljust bröd och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-05-19
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, mineral, nötter, choklad, ljust bröd och pomerans.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Larmandier-Bernier

  • Om producenten

    Larmandier-Bernier drivs av Pierre och Sophie Larmandier. Pierre och Sophie odlar sina druvor enligt biodynamiska principer. Det innebär bland annat att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel.

  • Leverantör

    Wine Trade Sweden AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från premier cru-läget Les Barillers i byn Vertus i Côte des Blancs.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas därefter vanligtvis upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. I detta vin har ingen dosage tillsatts och den betecknas därför som en non dosage, brut nature eller zero dosage. Basvinet till denna champagne jäste på ekfat.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats minst fem år tillsammans med sin jästfällning. Degorgering sker ett halvår innan försäljning.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    772

  • Säljstart

    2020-05-19
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, mineral, nötter, choklad, ljust bröd och pomerans.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    En champagne som enbart tillverkats av chardonnay kallas ibland blanc de blancs.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Larmandier-Bernier

  • Om producenten

    Larmandier-Bernier drivs av Pierre och Sophie Larmandier. Pierre och Sophie odlar sina druvor enligt biodynamiska principer. Det innebär bland annat att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel.

  • Leverantör

    Wine Trade Sweden AB

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från premier cru-läget Les Barillers i byn Vertus i Côte des Blancs.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas därefter vanligtvis upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. I detta vin har ingen dosage tillsatts och den betecknas därför som en non dosage, brut nature eller zero dosage. Basvinet till denna champagne jäste på ekfat.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning innan degorgering. Denna champagne har lagrats minst fem år tillsammans med sin jästfällning. Degorgering sker ett halvår innan försäljning.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    772