, Torrt vitt
  • Veuve ClicquotNr 7424

  • Brut Gula Änkan
  • Frankrike
    ,
  • 239:-
  • Flaska , 375 ml
Frankrike
,

Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av vinteräpplen, ljust bröd, mineral och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    1997-09-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av vinteräpplen, fransk nougat, ljust bröd, mineral och citrus.

  • Råvaror

    , och pinot meunier.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En champagne utan årgång, en så kallad Non Vintage eller NV, är en blandning av årgångar skapad för att vinet ska smaka likadant från år till år.

  • Producent

    Veuve Clicquot

  • Om producenten

    Veuve Clicquot har fått sitt namn efter Barbe-Nicole Clicquot-Ponsardin. Barbe-Nicole föddes 1777 och gifte sig med François Clicquot 1798 men blev änka redan 1805 och ärvde då sin makes vinhus och ägnade resten av sitt liv till att utveckla champagnehuset. Företaget ägs idag av LVMH Moët Hennessy.

  • Leverantör

    Moët Hennessy Sverige AB

  • Odlingsområde

    Champagne ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    637,33

  • Säljstart

    1997-09-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av vinteräpplen, fransk nougat, ljust bröd, mineral och citrus.

  • Råvaror

    , och pinot meunier.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En champagne utan årgång, en så kallad Non Vintage eller NV, är en blandning av årgångar skapad för att vinet ska smaka likadant från år till år.

  • Producent

    Veuve Clicquot

  • Om producenten

    Veuve Clicquot har fått sitt namn efter Barbe-Nicole Clicquot-Ponsardin. Barbe-Nicole föddes 1777 och gifte sig med François Clicquot 1798 men blev änka redan 1805 och ärvde då sin makes vinhus och ägnade resten av sitt liv till att utveckla champagnehuset. Företaget ägs idag av LVMH Moët Hennessy.

  • Leverantör

    Moët Hennessy Sverige AB

  • Odlingsområde

    Champagne ligger i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    Champagne som inte är årgångsbetecknad måste ha legat minst 15 månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Kr/l - jämförpris

    637,33


Förpackningar