, Torrt vitt
  • VilarnauNr 7731

  • Brut Nature Organic
  • Spanien
    , Cava
  • 95:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Cava

Ekologiskt

Fruktig smak med inslag av gröna äpplen, kex, nougat, grapefrukt och päron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2016-12-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av gröna äpplen, kex, nougat och päron.

  • Råvaror

    40% macabeo, 30% xarel-lo och 30% parellada.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava.

  • Producent

    Gonzalez Byass

  • Om producenten

    Gonzalez Byass grundades av Manuel María González Ángel 1835. 20 år senare beslöt han sig för att involvera sin agent i England i företaget, Robert Blake Byass och företaget fick sitt nuvarande namn.

  • Leverantör

    Nigab

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    126,67

  • Säljstart

    2016-12-01
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av gröna äpplen, kex, nougat och päron.

  • Råvaror

    40% macabeo, 30% xarel-lo och 30% parellada.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna Macabeo, xarel-lo och parellada odlas framförallt i Katalonien i Spanien och används bland annat i produktionen av cava.

  • Producent

    Gonzalez Byass

  • Om producenten

    Gonzalez Byass grundades av Manuel María González Ángel 1835. 20 år senare beslöt han sig för att involvera sin agent i England i företaget, Robert Blake Byass och företaget fick sitt nuvarande namn.

  • Leverantör

    Nigab

  • Odlingsområde

    Cava är en benämning på spanskt mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden. Det finns ett flertal vinområden i Spanien som får göra mousserande vin under namnet cava. Detta vin har sitt ursprung i Katalonien, där nästan all cava produceras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Enligt lag ska en cava legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    126,67