Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

, Torrt vitt
  • Vincent JoudartNr 90116

  • Brut Millésime ,
  • Frankrike
    ,
  • 396:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av rostat bröd, gula äpplen, vit choklad, hasselnötter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-08-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, fransk nougat, mineral och apelsin.

  • Råvaror

    60% pinot meunier, 30% och 10% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier.

  • Producent

    Vincent Joudart

  • Om producenten

    Vincent Joudart har 8 hektar vinodlingar i byn Fèrebrianges, som ligger sydväst om Épernay.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från producentens vingårdar i byn Fèrebrianges, som ligger sydväst om Épernay.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är 5,4 gram per liter.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning. Vincent Joudart Brut Millésime 2014 degorgerades i februari 2019.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    528

  • Säljstart

    2019-08-02
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, fransk nougat, mineral och apelsin.

  • Råvaror

    60% pinot meunier, 30% och 10% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Vinerna från champagne är vanligen en blandning av druvsorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier.

  • Producent

    Vincent Joudart

  • Om producenten

    Vincent Joudart har 8 hektar vinodlingar i byn Fèrebrianges, som ligger sydväst om Épernay.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Odlingsområde

    Champagne är beläget i norra Frankrike, cirka 15 mil öster om Paris. Distriktet delas in i områdena Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne och Côte des Bar. Druvorna till detta vin kommer från producentens vingårdar i byn Fèrebrianges, som ligger sydväst om Épernay.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen. Dosagen i denna champagne är 5,4 gram per liter.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning. Vincent Joudart Brut Millésime 2014 degorgerades i februari 2019.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    528