Hemleverans gör du enklast på beta.systembolaget.se. Välj Handla online & Hemleverans under Vad vill du göra idag? Så gör du en hemleverans.

, Torrt vitt
  • Vincent JoudartNr 97048

  • Special Club ,
  • Frankrike
    ,
  • 439:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
,

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, torkade aprikoser, ljust bröd, citrus, mineral, örter och nougat. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på lägre leveranskapacitet i och med situationen med Covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-01-24
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av röda äpplen, torkade aprikoser, ljust bröd, mandarin, mandelblommor och nougat.

  • Råvaror

    50% pinot meunier, 35% och 15% .

  • Övrigt

    Under varumärket Special Club finns idag 29 vinodlare som alla är medlemmar i Club Trésors de Champagne. Genom att gå samman har man möjlighet att marknadsföra årgångschampagne utan de resurser som de stora champagnehusen besitter. Odlarna godkänner gemensamt om en av medlemmarnas champagne är tillräckligt bra för att betecknas som Spécial Club. Champagnen buteljeras i speciellt framtagna flaskor.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Vincent Joudart

  • Om producenten

    Vincent Joudart har 8 hektar vinodlingar i byn Fèrebrianges, som ligger sydväst om Épernay.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning. Vincent Joudart Special Club 2014 degorgerades i juni 2019.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    585,33

  • Säljstart

    2020-01-24
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av röda äpplen, torkade aprikoser, ljust bröd, mandarin, mandelblommor och nougat.

  • Råvaror

    50% pinot meunier, 35% och 15% .

  • Övrigt

    Under varumärket Special Club finns idag 29 vinodlare som alla är medlemmar i Club Trésors de Champagne. Genom att gå samman har man möjlighet att marknadsföra årgångschampagne utan de resurser som de stora champagnehusen besitter. Odlarna godkänner gemensamt om en av medlemmarnas champagne är tillräckligt bra för att betecknas som Spécial Club. Champagnen buteljeras i speciellt framtagna flaskor.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Vincent Joudart

  • Om producenten

    Vincent Joudart har 8 hektar vinodlingar i byn Fèrebrianges, som ligger sydväst om Épernay.

  • Leverantör

    ChampagneHuset CH

  • Tillverkning/Vinifiering

    Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

  • Lagring

    En årgångschampagne ska ha lagrats minst tre år med sin jästfällning. Vincent Joudart Special Club 2014 degorgerades i juni 2019.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Champagnekork-natur

  • Kr/l - jämförpris

    585,33